tag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post46960959540693435..comments2023-05-28T10:34:58.749+02:00Comments on Rund plugg i fyrkantigt hål: Vårt dagliga brödolgakatthttp://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-80501261646974022162010-03-08T14:28:42.349+01:002010-03-08T14:28:42.349+01:00Vad roligt! Vilket bra initiativ att dela med sig ...Vad roligt! Vilket bra initiativ att dela med sig av stenugnen så att fler får njut och samtidigt kunna jobba ihop. Grupparbete är roligt!<br /><br />De där bröden ser fantastiskt goda ut!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-48407430565774381852010-03-03T19:45:06.815+01:002010-03-03T19:45:06.815+01:00Vad ni måtte ha haft trevligt tillsammans! Hos mig...Vad ni måtte ha haft trevligt tillsammans! Hos mig blir det mest sång när vi träffas...Musikantahttps://www.blogger.com/profile/12749093260886048656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-74956309263923857322010-03-02T17:09:45.380+01:002010-03-02T17:09:45.380+01:00Vad trevligt!Vad trevligt!Anna, Fair and Truehttps://www.blogger.com/profile/04363598308633248200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-56177566953737336532010-02-27T20:53:38.581+01:002010-02-27T20:53:38.581+01:00Anne-Marie:
Köpebröd i vanliga affären här är inte...Anne-Marie:<br />Köpebröd i vanliga affären här är inte att tänka på! Jag brukar tanka ett gott ekologiskt rågbröd när jag har tillfälle och fylla frysen, men detta är ju ÄNNU godare, förstås.<br /><br />Tina: Just det, ja!olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-35639246019415677672010-02-27T17:20:31.024+01:002010-02-27T17:20:31.024+01:00Jeeesus, vad GOTT!!!Jeeesus, vad GOTT!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-2757369254115072352010-02-26T04:44:24.410+01:002010-02-26T04:44:24.410+01:00Vad roligt att kunna baka bröd tillsammans med and...Vad roligt att kunna baka bröd tillsammans med andra. Och att kunna använda en vedeldad ugn. Litet skillnad mot det köpta brödet kan jag tänka mig. :) Härligt!Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-54925050034266975472010-02-25T15:50:41.955+01:002010-02-25T15:50:41.955+01:00Annika:
Kom ska du få en redig smörgås! Passar det...Annika:<br />Kom ska du få en redig smörgås! Passar det med hemgjord leverpastej, kanske?<br /><br />Petra H:<br />Poolish är en fördeg påhittad för länge sedan i Polen. Vi läste om den i Jan Hedhs stora bok BRÖD. Den behöver vila i kylen ett antal timmar eller över natten och görs på antingen jäst eller surdeg. Alla dom här fördegarna är till för att förbättra bröden - och gör det!Mitt favoritbröd bakas enl receptet med en mycket kortvarig fördeg, bara 20 minuter, men jag brukar förstärka den med en riktig surdeg. I Jan Heds bok räknas upp ett antal fördegar, t ex vit jäsdeg, raskdeg, skållningar, blötläggning och anrörning.olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-86797324356537062962010-02-25T15:01:42.311+01:002010-02-25T15:01:42.311+01:00Vilken härlig bakdag!! Vad är poolish? Jag har fak...Vilken härlig bakdag!! Vad är poolish? Jag har faktiskt funderat på att dra ihop en bakgrupp när jag är tillbaka i Bryssel bland vännerna - det blir ju alltid roligare med "grupparbete".<br />Ert bak påminner mig om min fars morbrors och hans schweiziska frus stenugn i en gammal spiksmedja i Schweiz. När jag var liten besökte vi dem varje sommar och fick god pizza bakad i den gamla smedjan... Nu är det bara frun kvar i livet men vi ska försöka åka och hälsa på henne i sommar. Jag är den enda i familjen som kan kommunicera ordentligt med henne på franska och min far vill verkligen träffa henne en (sista?) gång. Dock blir det nog tyvärr ingen stenugnsbakad pizza.Petchie75https://www.blogger.com/profile/03751664100920187233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-27526528660624323112010-02-25T15:01:18.991+01:002010-02-25T15:01:18.991+01:00Vad härligt det låter, roligt och spännande. OCH,...Vad härligt det låter, roligt och spännande. OCH, inte minst gott!!<br />Jösses, snålvattnet rinner på mig ska jag säga...Annikahttps://www.blogger.com/profile/01167225462089870755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-26447181577453811392010-02-24T16:07:41.148+01:002010-02-24T16:07:41.148+01:00Margaretha:
Fixar magisk spis till vårt häxmöte..Margaretha:<br />Fixar magisk spis till vårt häxmöte..olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-88637767937796698492010-02-24T15:54:42.238+01:002010-02-24T15:54:42.238+01:00Tack. Kommer i kväll om tankens kraft fungerar.
Ma...Tack. Kommer i kväll om tankens kraft fungerar.<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-54310388082505507042010-02-24T12:18:10.578+01:002010-02-24T12:18:10.578+01:00Saltis:
Ja, det var en höjdare och jag ska ha smör...Saltis:<br />Ja, det var en höjdare och jag ska ha smörgåslunch idag!<br />Lavjo!<br /><br />Pettas:<br />Du, om någon begriper ju hur kul vi hade! Och hur inspirerande det är att läsa ett recept och sen bryta mot det, haha!<br /><br />Christel:<br />Även Stugan hade en gång en riktig ugn. Jag t o m hjälpte far att riva den, den var för dålig att ha kvar och tog dessutom upp MÅNGA kvadratmeter av husets yta. Där vi var i går fanns ugnen i källaren, i Stugan var den i det gamla köket, det som nu är hall. Ugn och skorsten var murade av stora stenar, inte tegel. I ert hus minns jag tegeltrappan som gick i skorstensstocken till vinden!<br />Det funkade fint att tina surdegen i armhålan. Jag har mången natt gått med frusna plasmapåsar där vid akuta operationer när det krävts koagulationsfaktorer. Så jag har rutin på metoden, haha!<br /><br />Margaretha:<br />Hittar du nån bra transport är du välkommen!olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-10212737270094740212010-02-24T09:06:28.061+01:002010-02-24T09:06:28.061+01:00Hade gulgrävarna sin surdeg innanför skjortan så k...Hade gulgrävarna sin surdeg innanför skjortan så kan väl du också göra så.<br />Låter, och ser, jättegott ut! Vi har ett bageri med vedeldad ugn i närheten, men det blir inte så ofta av att åka dit - så det blir mitt improviserade bröd för det mesta.<br />Margaretha<br />som skulle våldgästa dig om du bodde närmareemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-46800883584219724422010-02-24T08:11:54.585+01:002010-02-24T08:11:54.585+01:00Vilket härligt inlägg! Jag känner riktigt hur gott...Vilket härligt inlägg! Jag känner riktigt hur gott det luktar om enriset, bakugnen och det färdiga brödet. Tråkigt att vårt hus tidigare ägare´rev den, det hade varit roligt att ha den kvar. Smart att tina surdeg i armhålan, det har jag aldrig hört talas om förut... Ha det så bra! KramChristelhttps://www.blogger.com/profile/06178717377781841377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-19153419229391318012010-02-24T07:31:47.448+01:002010-02-24T07:31:47.448+01:00Javisst är det roligt och inspirerande att vara må...Javisst är det roligt och inspirerande att vara många runt bakbordet! :)<br />Och så blir det så innerligen gott också, till och med som om det vore aningen godare p.g.a gott sällskap. Och tänk så härligt att veta att allt det goda luxuösa finns inom räckhåll i en frys, bara att ta fram vid behov.Äventyret framtidenhttps://www.blogger.com/profile/09167352420370525154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-51799483178209198092010-02-24T04:14:51.825+01:002010-02-24T04:14:51.825+01:00Åååå vad härligt det låter! Det ÄR verkligen extra...Åååå vad härligt det låter! Det ÄR verkligen extra roligt att baka eller laga mat tillsammans! En helt annan upplevelse än att göra det själv. Att dessutom ha tillgång till en vedeldad ugn låter verkligen lyxigt! :-)<br />Bröden ser otroligt goda ut.<br />Kram från ett regngrått NYC!Saltistjejenhttps://www.blogger.com/profile/01442558537705396813noreply@blogger.com