tag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post5137583984729992432..comments2023-05-28T10:34:58.749+02:00Comments on Rund plugg i fyrkantigt hål: Något gott att äta i Lijiang.olgakatthttp://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-65151389318239857482010-12-01T22:39:06.899+01:002010-12-01T22:39:06.899+01:00Det ser jättegott ut! Jag håller med, bara man är ...Det ser jättegott ut! Jag håller med, bara man är lite noga med vad man äter blir man inte sjuk. Vi blev faktiskt inte sjuka en enda gång i Egypten, där alla sägs bli sjuka. Jag tror också att man måste tänka på att man dricker tillräckligt i värmen, och just undvika sånt du skriver om - och bufféer på hotellen som åker ut och in.<br /><br />Vad spännande med matlagningskursen! Kom att tänka på att Karin på Åland skulle ha en bakkurs, måste höra med henne om det!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-90072829638079382142010-11-30T08:24:37.944+01:002010-11-30T08:24:37.944+01:00Anne-Marie:
Det vi äter på kinarestaurang i Sverig...Anne-Marie:<br />Det vi äter på kinarestaurang i Sverige har bara svaga likheter med det jag fått i Kina, det är verkligen sant! Det lär finnas en restaurang i Lund som är bättre, den kineskrögaren lär tvärvägra både friterade bananer och räkor. Men i NY har jag fått god Sichuan-mat!<br /><br />Saltis:<br />Jo du, det var allt mums!olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-52052201053584242812010-11-29T21:50:37.831+01:002010-11-29T21:50:37.831+01:00Vad GOTT det ser ut!!!!
:-)Vad GOTT det ser ut!!!!<br />:-)Saltistjejenhttps://www.blogger.com/profile/01442558537705396813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-7801768257798614422010-11-29T20:30:21.633+01:002010-11-29T20:30:21.633+01:00Så roligt att se dina bilder och dina "report...Så roligt att se dina bilder och dina "reportage" från Kina. Det här är verkligen "riktig" Kina-mat - inte det vi äter på restaurang.Anne-Mariehttps://www.blogger.com/profile/10642909080630838150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-28701326879157075782010-11-28T22:00:28.003+01:002010-11-28T22:00:28.003+01:00Margaretha:
Jag minns flera månader en vinter i Mo...Margaretha:<br />Jag minns flera månader en vinter i Moskva utan minsta grönsak eller frukt... inte kul. Dumplings, eller dim sum, är bleka knyten av deg med nåt inuti, kött, svamp, kål eller annat. Vanligen är det nog bara vatten och mjöl i degen där mjölet nog oftast är vete men kan också vara rismjöl vilket ger en annan konsistens. Detaljer kan jag inte!<br /><br />Christina:<br />Du kan nog betydligt mer om dim sum än jag. Jag är mest bra på att äta dom, inte laga dom. Egentligen är det ju ett globalt koncept: man gör en deg och sen vecklar man in nåt annat gott och gör små paket. Sen koker man, ångar eller friterar eller steker eller bakar. Vips så har man piroger, dim sum, pielmenie, chebureki eller vad det kallas där man är!<br />Ska kolla med Jia under kursen nästa lördag!<br /><br />Karin:<br />Du får tåla dig tills jag har några detaljer!olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-36345097654918438832010-11-28T21:20:47.310+01:002010-11-28T21:20:47.310+01:00Håller med Margaretha, det låter spännande och got...Håller med Margaretha, det låter spännande och gott.<br />Nu väntar jag också på svar om dumplingarna?<br />Tack för trippen idag igen!Äventyret framtidenhttps://www.blogger.com/profile/09167352420370525154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-87360347499532378412010-11-28T21:18:47.808+01:002010-11-28T21:18:47.808+01:00Åh, det här var verkligen ett lyxinlägg - nu har j...Åh, det här var verkligen ett lyxinlägg - nu har jag klickat på varenda bild och scrollat upp och ner i texten :-)<br />Jätteroligt att du har plåtat köken, det ger en idé hur de jobbar och bilden på balkongen var tidlös. Vilket snyggt balkongräcke förresten - bara en sån sak.<br />Tack för ett spännande och intressant matreportage!<br />Vågar jag svara på Margerethas fråga, att dumplingdeg görs av bara mjöl och vatten. Wonton däremot har ägg i degen? <br />Ser fram emot din matlagningskurs och hoppas att något hamnar på bloggen :-)Christinahttps://www.blogger.com/profile/08617520364631259664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1815597596259657854.post-13930165305475600282010-11-28T20:51:42.913+01:002010-11-28T20:51:42.913+01:00Låter spännande. Och en klar fördel att resa i län...Låter spännande. Och en klar fördel att resa i länder där man kan få fina grönsaker. Minns med fasa fem veckor i Polen utan en grönsak - jo, potatis förstås.<br />Är dumplingarna vanlig klimp av mjöl och ägg?<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.com