måndag 15 juli 2013

Sommardepp

Det händer förvisso mycket trevligt i denna soliga sommar men då och då gör sig även dystra delar av verkligheten påmind. Dystert känns det definitivt att tänka på hur det står till inom landstingen och även andra delar av arbetslivet för väldigt många. Efter alla mina år inom sjukvården och med en inom familjen som snart ska föda barn skär det mig i hjärtat hur det nu ser ut inom Skånes sjukvård med såväl utslitna ambulanser som utsliten personal.
Idag läser jag i tidningen om hur svårt det är att få jobba inom Samhall om man inte kan prestera fullgott på heltid. Och inom landstingen måste man nu bryta semestrar för personal. Jag gissar att många som inser att de är i riskzonen stänger av telefonen.
Politikerna fortsätter att gömma sig bakom tjänstemän och klinikchefer som försöker trolla med knäna men försäkringarna att "patientsäkerheten inte äventyras" klingar allt ihåligare.

Allt medan arbetslösheten växer och en medvetenhet om en av jobbskatteavdragens biverkningar stiger: en sämre löneutveckling!

2 kommentarer:

  1. Ja, vad 17 har hänt? Det går inte en dag utan att jag läser eller hör om hur patienter kommer i kläm.
    Läste en insändare från en frisk, men lite vinglig tant som var över 90 år - hon kan inte få sällskap till apotek och affär en gång i veckan. Margaretha
    som misströstar

    SvaraRadera
  2. Jag håller just nu på med en översättning av en artikel om bemanningsföretag och läget i Kanada. Artikelförfattaren hävdar att vi är på väg i full fart till den situation som rådde för drygt hundra år sedan, då människor var handelsvaror och arbetarskygg inte fanns. Mycket dystert.

    SvaraRadera