lördag 27 februari 2016

Lördagstema: Färg och form

Toves sista tema för februarilördagana handlar om färg och form. Om dessa begrepp tycker jag. Mycket.

Form Design Center i Malmö är ett favorittillhåll när jag är i den staden. Där finns alltid intressanta utställningar och en underbar butik. I fjol skrev jag litet om en av utställningarna här.
Nästa vecka har jag stämt möte med en god vän på den våning där man kan fika.
Louisiana i Humlebæk, Moderna i Malmö och Stockholm, MoMa i NY och många, många flera ställen är favoriter för att betrakta form, för att inte nämna färg!
Färg och form på Kusama-utställningen på Louisiana.
 Jag har här på bloggen ofta klagat över dagens svarta klädmode. Särskilt i Stockholm får man skåda ut över en svartklädd folkmassa vilket även en isländsk konstnär anmärkte under ett föredrag förra våren.
Under min uppväxt signalerade svarta kläder sorg. Man tog inte ens på sig ett par svarta nylonstrumpor av annan anledning. Jodå, jag bär svart men aldrig utan en färgaccent, gärna en lysande sådan, ofta cerise eller röd. Sommartid excellerar jag ibland i färg i min klädsel. I höstas promenerade jag längs Park Avenue på Manhattan klädd i röda jeans och röd väst. Plötsligt stannar en bil bredvid mig och en ung man sticker ut huvudet och ropar "Red is really your color! I've watched you blocks away!" Sen vinkade han och försvann.

Nej, detta är inte på Park Ave utan i High Line Park.
Efter en lång grå skånevinter med några vita undantag börjar färgen komma fram i mina rabatter, gula vintergäck och vita snödroppar med gröna stjälkar och stora lila knoppar bland julrosorna. Idag tittar t o m rabarberknopp upp trots att det snöat i natt.
Å, vad jag längtar tills rapsfälten blommar!
Detta var Toves sista tema för månaden, tack, tack, Tove! De har varit inspirerande!
I mars tar Pensionären på ön över! Hennes rubriker har jag inte sett ännu.

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig och undrar varför folk inte vågar klä sig grannare. Vi behöver färg, vi mår bra av färg. Hjärnan stimuleras också av färg.
  Underbar första bild där jag ser att du har världens vackraste grekiska fötter med dig ;)

  SvaraRadera
 2. Jag avundas sig lite, att våga ha så fina färgglada kläder, men jag är lite för feg.

  SvaraRadera
 3. Jag med. Är lite för feg. Jag stegar in i klädbutik efter klädbutik och tänker att den här gången ska jag banne mig inte komma ut med något svart. Det gör jag inte heller. Jag kommer inte ut med någonting alls (för kan jag inte köpa svart kan jag inte köpa någonting) och börjar inse att jag har haft samma kläder i tjugo, trettio år.
  Heja dig för dina färgglada kläder!

  SvaraRadera
 4. Härliga färgen i alla former mjau mjau ... vilka möjligheter vi har att se, uppleva och få en identitet i färg - som dina röda kläder där då du fick kommentaren:-)
  Den första bilden gör mig prickig och vilken rymd det är i den bilden!
  Kommer titta in hos dig nån gång då och då i fortsättningen ..
  härliga kulturtant!

  SvaraRadera
 5. Rött är verkligen en livskraftig färg, har inte mycket rött i garderoben (mest svart hehehe) men de röda plagg jag har älskar jag verkligen så jag borde nog utöka min röda färgskala slår det mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, Anna! Tillvaron behöver mera färg!

   Radera