söndag 26 april 2015

Lördagstema: Nästa vecka...Så långt som till nästa vecka - som Gnuttans sista tema för månaden lyder -  har jag inte hunnit tänka än! Jag hann ju inte ens med lördagstemat på den rätta dagen nu heller!
I kalendern står några poster, bl a klippning, och nyss tillkom en tandläkartid. Hade jag fortfarande jobbat kunde det varit en kort vecka med tanke på Valborg och Första maj men troligare en lång med helgjour. Eftersom jag helst varit jourfri över midsommarhelgen har jag oftast volonterat andra helger under vår och försommar för att kvalificera mig.

Den gångna veckan har varit hektisk med hemkomst efter europaresan och därefter en synnerligen inspirerande inrikesresa, trevligt nog i strålande väder. Sen blev det svalare och på lördagen kom det fukt uppifrån och det var välkommet.
Trädgården kallar och hoppeligen blir det lagom klimat att ägna sig åt ogräs och sättpotatis kommande vecka.
Fina groddar på mina sättpotatisar, eller hur?
Som panschis kan jag oftast ta dagen som den kommer och det ska jag även i kommande vecka!
Nu ska jag runt och se vad ni andra lördagsbloggare ska göra i nästa vecka!

12 kommentarer:

 1. Verkar underbart med panschislivet! Något att se fram emot förstår jag. Ha en härlig vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera panschislivet!
   Tack, detsamma!

   Radera
 2. Sättisarna, ja! Tack för påminnelsen.
  Sätta lök ska det bli troligen imorgon om vädret vill och ärter ska läggas i blöt.
  Vi är på gång igen nu, vi som odlar tycks det som och nästa vecka fylls hastigt upp av det mest väntade och oväntade. Ett hundraårskalas ska det också hållas med oss vid spakarna.
  Karin, nästan panchis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett 275-årskalas har just avhållits så långt söderut man kan komma i vårt avlånga land, dvs i Smygehamn. Vi var 4 st om det med några rara tillskyndare dessutom kring bordet. Havsbadsrestaurangen stod vid spakarna, vi bara proppade i oss av håvorna. Kan rapprortera att rapsen börjar blomma, pilevallarna är nyhamlade och bögespringet igång. Även här i norr har vår bokhäck börjat grönska så smått.
   Men, å, vad jag saknar ridturerna i bögespringet! Både Kingo och Malena är borta och så är även Kingos matte Anne Marie.

   Radera
 3. Det låter väldigt trevligt att ta dagen som den kommer, har inte Ändringskommittén hittat dig än?
  Jag tycker tillvaron är full av "Skulle du kunna..?" och "Kan du tänka dig att...?" Oftast är det trevliga saker som det är svårt att avstå från men fullt blir det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del dylikt blir det, förstås, men jag är ganska bestämd om jag säger nej till något så tjat lönar sig inte. Jag har just avslutat mitt fn sista styrelseuppdrag (som jag haft i ca 30 år) men lovat att hjälpa till ändå med vissa saker under vissa förutsättningar.

   Radera
 4. Vilka fullständigt exemplariska sättpotatisar med livskraftiga knubbiga små groddar – härligt!
  När det gäller nästa vecka och månad har jag hittat på några lördagsteman som finns som tillägg till mitt lördagstemainlägg från i går. Jag insåg att det var jättelänge sedan jag föreslog teman, och när det verkade vara temabrist i övrigt passade jag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de ser fina ut, mina sättpäror. Hoppas de håller vad de lovar! Ska skaffa en påse koskit åt dem också.
   Tack för dina rubriker för maj! Jag har satt dem i högerspalten men det ser knäppt ut när man gör det från paddan så jag ska fixa till det i macen sem.

   Radera
 5. Hoppas på finväder i helgen då planerna inför nästa helg redan gått åt skogen! ;)
  Då skall vi gräva lite i trädgården tror jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräva i trädgården är precis vad jag ska! Bara det inte ösregnar så går jag ut.

   Radera
 6. Det låter härligt, att ta dagen som den kommer, men samtidigt att kunna ta vara på den och få något gjort och det i egen vald takt. Hoppas du får en fortsatt trevlig vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Veckan artar sig, tack! Potatisen är satt, första rabarberkrämen inmundigad och ifag såg jag den första sparrisknoppen titta opp! Regnat gör det, precis som det ska när man lagt gödning på gräsmattan!

   Radera