söndag 1 maj 2016

Lördagstema: Avslutning

Så var dags för vårens sista lördagstema, Avslutning, fyndigt rubricerat av Englundskan. Själv avslutade jag april med att åka till Malmö för att på biograf Spegeln få uppleva avslutningen av säsongen 2015-16 av Metoperans direktsändningar med Richard Strauss Elektra. Nina Stemme har huvudrollen och gör en gigantisk insats i den nästan 2 timmar långa enaktaren. Hon är på scenen och sjunger hela tiden. Ett verkligt kraftprov.
Jag åkte i god tid och hade tid att promenera, titta in på Form Design Center innan stängningsdags och äta en god indisk middag på uteservering på Lilla Torg före föreställningen. Det var massor med folk på stan och nästan fullt på alla uteserveringar i det fina vädret. Även på föreställningen var det mycket folk. Min vanliga biograf i Göinge hade valt bort Elektra - de trodde valborgsbrasorna lockade mera denna dag men det var trevligt med malmöutflykten.

Här kan man ta del av en intervju med Esa-Pekka salonen som dirigerar Elektra.Ett litet smakprov från generalrepetionen.
Tack, kära Englundskan, för dina teman i april! Nu tar vi sommarlov och hoppas att det ändå blir inlägg på bloggarna tills vi enas om nya ämnen i september!
Välkommen, sköna maj!

4 kommentarer:

 1. Det var ett ljuvligt avslut i både ord och ton, vilken stämma hon har! Det verkar vara en spännande uppsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är Nina Stemme imponerande! Hon kommer också att öppna höstens Metsändningar som Isolde.
   Tråkigt nog fick regissören till Elektra aldrig se sin uppsättning - han dog innan den blev verklighet.

   Radera
 2. En fin avslutning på säsongen för dig och för lördagsbloggen före sommaruppehållet också.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid! Hoppas du har lust att vara med I temat till hösten!

   Radera