lördag 20 juni 2009

Debut!

Efter en lätt frustrerad puff från visst håll begår jag med darrande fingrar idag min bloggdebut. Även i detta sammanhang känner jag mig som den felformade pluggen, men, liksom i så många andra situationer struntar jag numera i det! Efter ett långt liv som kvinna i en mansdominerad yrkesroll men på kvinnodominerad arbetsplats, som helnykterist i ett spritflödande samhälle, som feminist och vänsterinriktad i en konservativ och machopräglad yrkesgrupp (och därmed delvis umgängeskrets) , operafantast i en värld som domineras av kommersiell kultur och förakt för "finkultur" liksom i andra konstellationer har jag vant mig vid att inte passa in. Ju äldre jag blivit desto mindre har jag ansträngt mig för att inte sticka ut.Nu bryr jag mig inte längre det minsta om att "alla känner apan".
Jag läser inte många bloggar själv; bara ett litet fåtal som av någon anledning fångat mitt intresse förutom de nära och kära som är viktigast. Det är ett enkelt sätt att hålla en viss kontakt även om man inte ses så ofta.
Jag kommer att vädra käpphästar, ilskor och förtjusningar. Den som vill läsa är välkommen, den som inte vill slipper, det är det fina i den här sortens kråksång!

3 kommentarer:

 1. Grattis (eller vad man säger) till din nya blogg! Varifrån kommer bilden på skulpturen? Det var ett klurigt namn på en blogg och bra tillhörande bild. Man skulle iofs kunna invända att den där runda pluggen ju passar utmärkt i det fyrkantiga hålet...

  Värre är det för lilla E som kämpar med olikformade pluggar i konstiga hål varje dag nu. Hon är ganska bra på den runda pluggen men tror därför att alla de andra pluggarna också ska in i det runda hålet. Igår lyckades hon av en slump med triangeln och blev jättelycklig!

  SvaraRadera
 2. Skulpturen heter (tror jag) Pucken och är i granit av Pål Svensson. Den står i byn utanför idrottsanläggningen med ishall efter att ha flyttats från järnvägsparken där den ursprungligen stod. Jag berättade för svåger G att dom hade satt upp en skulptur av mig i byn, han åkte ner och tittade och kom hem och sa att den var väldigt lik!
  Bilden har jag själv tagit med min iPhone, faktiskt.

  SvaraRadera
 3. NU ska jag äntligen läsa ikapp hos dig och jag börjar från början eftersom du inte har skrivit i flera år.

  SvaraRadera