måndag 10 januari 2011

Vem använder papiljotter?

Jag har suttit och tittat på SVTplay på Stjärnorna på Slottet. Några omgångar tidigare har varit ganska trevliga, andra gånger har jag stängt av när någon av de s.k. stjärnorna uppfört sig så bedrövligt att det blivit pinsamt att se på. Den här gången är dom ganska väluppfostrade. Jag kände till alla utom Niklas Strömstedt förut och har uppskattat dem som artister, särskilt Monica Dominique. Och det var intressant att höra henne berätta om sitt absoluta gehör och hur hon ser pianotangenterna framför sig när hon hör toner. Om något är stämt en halvton fel måste hon tänka i springorna!

Men en sak undrar jag över: Varför filmas ofta de kvinnliga deltagarna, inte bara denna omgången, på sina rum med PAPILJOTTER i håret?
Jag trodde sådana tingestar var försvunna ur arsenalen! Med lockborste, fön eller plattång trodde jag de flesta fixade till sig numera, på nolltid, dessutom. Men här har dom papiljotter med eller utan klut, och sen går dom ner till middagen ungefär likadana i huvudet som de var till lunch.

Varför får vi inte se herrarna när dom rakar sig?


Jag har läst tre eller fyra recensioner av programmet och alla tyckte helt olika! Och jag tycker inte som någon av dem. TV 4 tittar jag aldrig på - står inte ut med reklamTV - så jag kan inte jämföra med deras kopia av idén, vilket tydligen är viktigt för recensenterna. Tack och lov att jag inte är recensent, f.ö.

6 kommentarer:

 1. Även jag har trott att papiljotter hör till förgången tid, men se där har jag misstagit mig rejält. Titta in på vilken modeblogg som helst, ibland ramlar man in oförhappandes, och vad ser du? Jo, papiljottförsedda unga damer med lösögonfransar. Modet cirklar; nu är de tillbaka på sextiotalet, där vi redan har befunnit oss och inte vill igen; inte jag åtminstone.
  Karin
  som inte har följt med Stjärnorna på Slottet den här omgången trots att
  jag alltid har gillat Dominique. Skicklig musiker.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte mycket om programmet och Niklas Strömstedt var verkligen seriös och allvarlig.
  Intressant när man känner till hans föräldrar!
  Monica var förtjusande. Men hon har en lite konstig gäll röst men å så bra hon hanterar pianot!Tänk så rädd hon blev när de skulle flyga helikopter! Jag har inte tänkt på det där med papiljotterna!!!???Men det är många år sedan jag hade Carmen curlers i håret.Näe vi ser aldrig karlarna ens kamma sig. Undrar varför?

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Där ser man! Att modet går i cykler, det har jag märkt och fnissat åt ungdomarna som tror att dom är unika och nyskapande, haha. Jag hade mycket kul under 60-talet men papiljotterna var ett gissel och DOM vill jag inte ha tillbaka.

  Eva:
  Ja, det här gänget verkar sympatiskt och intressant. Men könsrollerna försöker programmakarna befästa, det är tydligt. Vore ännu roligare med nån som utmanar dom - utan att bära sig illa åt.

  SvaraRadera
 4. Niklas Strömstedt var väldigt intressant att få reda på mer om. Jag trodde inte alls att han hade den bakgrunden. Kopplade bara samman honom med Efva Attling och mjukismusiken han gjort. Nu är han ju med i På spåret också. Varför dyker alltid samma människor upp i olika sammanhang samtidigt och sen är det tyst om dem i många år??

  SvaraRadera
 5. Njese:
  Bra fråga! Men det är ju ganska typiskt, nån blir plötsligt poppis, och så POP! är det förbi.
  Intervjuas i alla veckoblaskor, med i diverse program i TV, sen blir det tyst. Du som är i mediabranschen kanske begriper bättre än jag varför alla måste hugga efter samma bete!

  SvaraRadera
 6. Papiljotter trodde jag också hörde till en förgången tid. Monica Dominique är verkligen en duktig musiker och artist. Har aldrig tittat på programmet. Kanske får prova SvT Play och se om de visar det utanför Sverige.

  SvaraRadera