torsdag 22 december 2011

Våra gäster är här.

Efter en 48 timmar lång resa med buss, tåg, flyg, tåg och slutligen bil har våra kaliforniska gäster, E och D,  anlänt och tillbringat sin första dag med oss.
De bor långt ute på landet i mellersta Kalifornien och pga nyligen genomgången starroperation var bilkörning inte att tänka på just nu. Därför den långvariga resan till flyget i Los Angeles. Att de dessutom måste vänta 12 timmar i Amsterdam på sin anslutning till Köpenhamn var tidsödande påbröd. Vi mötte på Kastrup, maken och jag, tog tåg till Malmö där vi hade parkerat nära Triangelstationen och körde norrut i ytterligare en och en halv timme.
Strax efter 2 på natten ramlade vi alla i säng.

Efter en sen frukost har vi tagit det lugnt, promenerat, ätit skånsk kalops till middag, klätt granen, och haft goda vänner D och E träffat här förut över en stund på fika. Och pratat och pratat och pratat.
E, D och jag har känt varandra i över 40 år och jag har besökt dem återkommande, maken träffade dem först vid deras första besök här för ett betydligt färre antal år sedan.

Eftersom vi planerar att vara betydligt mer aktiva och rörliga i morgon så klädde vi granen idag - fast det är åtminstone en dag för tidigt enligt min åsikt. E och jag hjälptes åt och blev ganska nöjda med resultatet. Hennes make, D, nöjde sig med att titta på och komma med glada tillrop.

E klär granen som inte är så stor men passar precis på sin plats.
Nu hoppas jag de sover gott en natt till och kan anträda morgondagen med förnyade krafter.

4 kommentarer:

 1. Å så härligt att de är framme! Nu får ni njuta av naturen, julen, maten och framförallt av varandras sällskap!! Det är verkligen fantastiskt när man kan träffa riktigt goda vänner. Och du 40 år DET är imponerande!! :-)
  Kramar från ett riktigt varmt New York där granen varit klädd i snart 2 veckor redan...!!!

  SvaraRadera
 2. Det låter ju nästan som när jag åker till Sverige - dvs att det tar lång tid. Härligt med goda vänner och 40 år är lång tid. Har en kompis i Sverige som jag känt sedan jag var 7. Det är 43 år sedan vi lärde känna varandra. Ha en fin julhelg!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig och dina vänner en riktigt skön och trevlig julhelg. Härligt med gamla vänner som man känner väl och som man kan leva som vanligt med om du förstår vad jag menar.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. NU får ni ha det så riktigt mysigt och trevligt i jul!
  De har verkligen rest långt. Hoppas att jetlagen inte ska bli för jobbig.
  Jag har också flera vänner jag känt sedan tidigt barndom hemma. Helena med bloggen är en av dem.
  Önskar dig och de dina en GOD JUL!!!
  Stora kramar!!!

  SvaraRadera