torsdag 22 mars 2012

Symässa

Förra veckan planerade jag ett helgbesök på Stora Symässan i Malmö och så blev det. Väninnan K och jag har varit på många mässor och utställningar tillsammans och följdes åt även nu. Men att gå i par i denna trängsel gick inte; vi fick bestämma att ses vid viss tidpunkt då och då och stämma av. Det var en stor och varierad mässa och OTROLIGT välbesökt! Vi hörde även en hel del danska röster och det är roligt att så många danskar kommer till Malmö numera. Inom parentes sagt kommer också massor av danska damer till Malmös Gudrun Sjödén-affär.
Nå, nu är vi på symässa som inte bara gäller sömnad utan alla varianter av handarbeten, kläder, smycken och fiffiga hjälpmedel. Mycket lapptäcken, tyger, broderier, garner, pärlor och pynt, sjalar, strykjärn, symaskiner, underkläder osv.

Det var svårt att ta bilder utan att bli stött till av någon i trängseln så det är ett magert urval. Jag gav upp fotograferandet efter en stund, nämligen. Men här är litet grand:


Blekingesöm

Underkläder och garner av bambu

Tyger, tyger, tyger!

Allt var inte enligt den vanliga svenska traditionen vilket gladde mig. Att urvalet i denna monter inte faller just mig i smaken är oväsentligt. Jag gillar i alla fall namnet på företaget!

Ett par kalasbyxor att också bli glad av.

Inte visste jag att Malmö kunde mobilisera så många tanter, utbrast kompis K.

Färgglädje

Enstaka herrar syntes bland både publik och utställare. Onslunda Borstmuseum från Österlen befolkas av skickliga och entusiastiska människor av båda könen. Och jag kan aldrig avhålla mig från att köpa något...


..... se bara på dessa vackra dammvippor! Jag köpte en vippa att damma av datorn med och en nagelborste.
Jag hittade mer att handla, tapisserinålar jag länge saknat, material till en mössa (jo, redan färdig, faktiskt) och ett par linnebyxor i "kokt linne" från elizabethb.com och litet nippermaterial att kombinera med silver till enkla smycken.
Efter besöket på symässan har sticklusten kommit tillbaka efter flera år och jag har plockat fram garn och satt igång igen. Det återstår att se hur långt jag kommer....

3 kommentarer:

 1. Där ser man. Inspiration är bra. Få se vad du tänker sticka? :)
  Intressanta borstar, dammvippor m.m...själv får jag närmast torgfobi att gå så trångt och låter gärna bli

  SvaraRadera
 2. O, att jag hade varit där - jag som älskar att TITTA på broderier, lapptäcken och tyger etc. Förstår att det var mycket folk.

  Har nu kommit så långt att jag har ställt FRAM korgen där jag har min halvfärdiga stickning. Barnbarnspojkarna har redan vuxit ur det tilltänkta tröjan, men Clarissa finns kvar att sticka till.

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Har ingen fobi för trängsel direkt men kan bli irriterad när folk stannar mitt i vägen och proppar igen alla håll. Då säger jag URSÄKTA och banar mig väg rätt burdust.
  Jag hittade ett vackert handfärgat silkegarn i en påse jag köpt härom året och har börjat på en slinkig halsduk av det. Roligt mönster där man bara stickar räta maskor men sen ska man släppa var 5:e och låta den löpa hela vägen till omtaget man gjorde så det blir ett gallermönster och garnet är flammigt. Så jag tror den blir fin.

  Ingrid:
  Man blir SÅ sugen men man får hålla emot så gott det går. Jag fixade mössan på ett par dagar i alla fall.

  SvaraRadera