fredag 30 mars 2012

Fredagstema: En hemlig last

Dags för sista fredagstemat i mars. Vem tar över i april, tro?

Jag vill här först tacka för alla kommentarer och tips om våfflor! Jag har varit bortrest ett tag och inte hunnit svara alla individuellt. Jag kom hem sent häromdagen och kastade mig över våffeljärnet och den sista paketen våffelsmet från affären varpå maken och jag festade loss. Men i fortsättningen ska jag testa recepttipsen med bubbelvatten och vispgrädde, jag lovar.

Nu till dagens rubrik.
Hur hemlig mina laster är är vet jag inte egentligen. Nu är jag så gammal att det inte längre väcker någon större uppmärksamhet att jag inte röker eller dricker alkohol. Förr fick jag ofta den uttjatade kommentaren att lasternas summa är konstant, så vad hade jag då för sådana?
Mitt standardsvar : "Jag svär och nyttjar pojkar." Det föranledde en del förvirrade blickar och höjda ögonbryn, i alla fall.

Jag har varit godisätare men det har jag i stort sett slutat med. Dock kvarstår ett stort sug : SALTLAKRITS!

Jag försöker hålla emot allt vad jag orkar. Lakrits i stora mängder är inte nyttigt alls; det påverkar både blodtryck och annat.
Men det händer att jag faller och det känns som en last, faktiskt.

Som tur är delar jag lasten med flera i min närhet, bla maken. Så doften av saltlakrits frestar även honom.

Hur är det med dina laster?

Bilden från nätet

Härmed tackar jag för mig och lämnar stafettpinnen för fredagstemat vidare till - vem?

Alla fredagsbloggare och andra läsare tillönskas en skön helg hur nu än vädret behagar bli.

7 kommentarer:

 1. Svär och nyttjar pojkar, ja då får man nog lite reaktioner kan jag tro, hihi. Saltlakrits är ju också väldigt gott! Själv har jag dock skrivit om en annan "godisform" av dagens anledning. ;-)
  Trevlig helg och tack för denna månaden!

  SvaraRadera
 2. :D. Du påminde mig om min tidigare granne och vän Hilma som alltid kaxade upp sig litet extra när hon hade förköpt sig på veckotidningar. Hon hävdade att det var hur legalt som helst att ha en sådan last när hon inte söp, inte rökte och inte höll sig med karlar...
  Svor gjorde hon men räknade det säkert inte till en last. Däremot var veckotidningarna en last,som orsakade ett stort hål i den redan lilla kassan

  SvaraRadera
 3. Och nu finns det lakritschoklad som är lite salt och oväntat läcker. Kan bli missbruk av sånt!

  Tack för trevliga och kluriga teman denna månad! Jag känner mig lite för ny i gemet för att ta över, men längre fram kanske.

  SvaraRadera
 4. Om ingen annan tar över stafettpinnen ställer jag mig på linjen för nästa runda...

  SvaraRadera
 5. Salt laktrits är jag också svag för... Inlägg om veckans tema är på ingång, när som helst. Kanske handlar det också om salt lakrits....
  Tack för månaden, det har varit kul. Myspys helg!

  SvaraRadera
 6. Jadu, det är ju inte för inte som min blogg heter Saltistjejen hahahaa! Och TACK för att du ibland hjälper mig att hålla igång min (och din) last!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Gnuttan:
  Choklad är också gott men inte i saltlakritsnivå hos mig.Jag har aldrig känt att jag MÅSTE ha och gått iväg och handlat men när man börjat på en påse är det svårt att stoppa innan den är tom...

  Pettaskarin:
  ...och fö anser jag att lasternas summa inte alls är konstant, haha! Det är bara en dålig ursäkt hos skuldmedvetna.
  Bra att du tar över temat i april!

  Karin:
  Den chokladen är alldeles för klen i lakritssmaken, tyvärr. Jag vill ha bra klös i saltet, typ Tyrkisk peber.
  Välkommen att klura ut teman någon kommande månad!

  HeLena:
  Tack!
  Det verkar ju vara en omtyckt godissort på våra breddgrader och i Holland, vad jag förstår. Men i övriga världen tycks saltlakrtis saknas och utländska vänner jag bjudit att smaka har raskt spottat ut.

  Saltis:
  Väl bekomme;)Jag kanske skulle döpa om min blogg till Saltmoster?

  SvaraRadera