söndag 29 juni 2014

Halvårsrapport!Tiden går fort när man har roligt! Häng med om du har lust:

I januari var jag på Stockholmsbesök och då kom en skvätt snö som fick alla föräldrar att släpa ut barnen till pulkabacken. Det såg faktiskt mest ut som om föräldrar ville tvinga en hel del motsträviga ungar att åka... "Ha nu roligt, för katten!"


Själv umgicks jag med goda vänner, gick på operan och diverse utställningar. Här Hans Geddas Mandelabild med vännen B bredvid. Utställningen är nu på Dunkers Kulturhus i Helsingborg där jag återsåg den för några dagar sedan.
I februari visade Viggo Edén upp sina vackra och välljudande klaverinstrument på Kulturhuset Anders i Höör. Häromveckan var vi åter där på skivsläppsfest när CD-skivorna med Viggos inspelningar från alla instrumenten var klara.

I mars var jag tillbaka i Stockholm och tittade på ränder på Nordiska Museet...

... och Vårsalongen på Liljevalchs. Här konstverket Pussy Riot och Malala av Gun Nordstrand, 85 år och bildväverska från Bagarmossen.

Viktigast i mars var förstås besöket i New York där jag fick bekanta mig med den nyaste knoppen på familjeträdet, Oskar. Liksom sin storasyster hade han bråttom ut i världen och fick börja sin bana i kuvös på neonatalavdelningen. Oj, vilken kämpe han är! Nu har han rundat till sig med besked!


Jag hade ett uppdrag, ett kärt sådant.

En dag fick jag följa med Ella till skolan där det var visning av barnens böcker som de skrivit om "How to..." Ella hade skrivit om att plantera ett frö.På Witney Museum såg jag denna utställning av många av mina favoriter.

LichtensteinO´Keeffe

Johns

Calder

Naturligtvis var nevön och jag på Met.

Och PRECIS när jag skulle ge mig av till flygplatsen för att åka hem kom Saltis och nevön hem med Oskar! Jag stod på 18:e våningen och såg dem komma, tog emot dem när hissen stannade och fick äran att köra barnvagnen in över tröskeln.
I mitten av april blommade redan massor i trädgården och man kunde sitta ute och äta paj på nyskördade rabarber.
Maken fyllde jämt och vi rymde till Småland och kunde njuta av perfekt staplad ved ...
... och vitsippsmattor.
Under påsken var det konstrundor överallt i Skåne och vi hann med några stycken konstnärer. Här var vi i Snogeröd hos Kjell Gunnarsson som gör fantastisk rakukeramik.

I maj var det dags för Gudrun Sjödéns retrospektiva utställning på Kulturen i Lund. Vernissagen blev en succé med tårta till alla och operaföreställning i solskenet.

Som trogen kund i många år var igenkänningsfaktorn hög!
Marianne i Älmhult och jag delar en kärlek till pelargoner och, trots att vi redan varit en tur till Odensjös handelsträdgård några veckor tidigare kunde vi inte avstå utställningen i Linnés Orangeri i Möckelsnäs den 1 juni. Vi köpte "bara" några till. (Och nu är det ny pelargonutställning på Hovdala Slott om två veckor...)
I början av juni stod pionerna som finast - sen kom förstås, som vanligt ett kortvarigt med häftigt regn och slog sönder dem....
Dogwoodsträdet, den koreanska kornellen, är betydligt tåligare och blommar nu på fjärde veckan.

Konstföreningens styrelse åkte på utfärd till Värnamo i förra veckan och såg först utställningen Barnens Århundrade på Vandalorum. Sen besökte vi Bruno Mathsson Center och provsatt massor av bekväma stolar och dreglade över skönheterna. Men inte visste jag att Bruno M även gjorde "Pollock"-målningar! Kul!

Avslutade gjorde vi förstås i Apladalen med kaffe och den smarrigaste bakelsen på hinsidan flera jular, Apladalens Söta kallad.
 Hos Annika finns widgeten om du vill se flera halvårsrapporter!

5 kommentarer:

 1. Kul att du har lagt in en halvårskoll. Min kommer i morgon. Jag har uppmanat alla lördagsbloggare att skriva en sådan, så vi får se om det blir fler vartefter.
  Hade gärna hängt med dig både på Witney museum, Liljevalchs och Nordiska museet. Det var nästan 70 år sen jag var där sist, så jag minns inte så mycket...
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt och händelserikt halvår med många intryck på olika sätt.

  SvaraRadera
 3. Ja, att du for till NYC när den nya lille familjemedlemmen kom värmde mitt hjärta mer än du anar.
  OOO så fint! För ALLA!!!

  SvaraRadera
 4. Härligt halvår och vad du har hunnit med! Kul med alla konstutställningar. Jag skriver också halvårskoll och förfäras (också) över hur snabbt det gått. Kul iakttagelse om pulkabacken – jag tror du har alldeles rätt!

  SvaraRadera
 5. Trycker på GILLA knappen och säger härligt inlägg om halvåret som gått i ditt liv. Du förefaller vara mångsidig, så klart rund plugg i fyrkantigt hål är det! Tack! Fortsatt trevlig sommar!

  SvaraRadera