torsdag 19 juni 2014

Katten som gillar fågelmat


När vi i morse först upptäckte katten som satt och åt något under talgbollsrampen och fröautomaten trodde vi förstås att den lyckats fånga en fågel. Men så var icke fallet! Katten smaskar i sig sånt som fåglarna spillt! Den slickar också på hosta-bladen. Oftast är marken full av fåglar som själva "städar" efter varandra men när katten är där sitter de försiktigtvis i buskarna ovanför eller möjligen i talgbollarna. Katten ägnar åt fåglarna inte ens en blick.
Vi vet var på gatan katten bor; den grannen har ett för oss okänt antal katter, minst tre, sedan en tid, alla ganska små och en aning tunna. Kanske en hel kull han tagit hand om. Hittills har vi bara sett denna svarta med vita tassar vid fågelmatningen. Men en katt som äter vad fåglarna spillt av frön och talg måste väl vara rätt hungrig? Mask i magen - troligen. Vi är inte bekanta med grannen men ett samtal för kattens skull blir nog nödvändigt, i alla fall om det här blir en daglig syn.

10 kommentarer:

 1. Arma kisse, fågelfrö, förefaller vara ett dåligt surrogat för fåglar och annan mer substantiell föda.
  Det blir nog till att bekanta sig med grannarna!
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi bara sett katten dricka vatten i skålen vi satt fram för dryck eller bad, vilket som önskas. Jag tror den slickade i sig talg som fåglarna spillt.

   Radera
 2. Jag tror aldrig jag någonsin sett en katt äta fågelmat - så den måste nog vara ganska utsvulten.
  Det är nog bra att du pratar med grannarna!
  Ingrid som önskar dig en skön och trevlig midsommarhelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi hade en fin helg, hoppas din var lika bra! Som ovan sagts har det märkliga kalasandet på vad jag tror var talg inte hänt igen.

   Radera
 3. Hoppas att ni kan få prata med grannen och se vad som pågår.
  Låter inte bra som det är nu.
  Ha en fin midsommarhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten fick nog sitt lystmäte av talg för nu promenerar den bara förbi och tar sig en slurk vatten.

   Radera
 4. Åh, vilken svulten misse. Det är illa nog att tvingas nöja sig med smulor från den rikes bord, men att bara få överblivna fågelsmulor är ju snäppet värre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nu bara att den fick lust på litet talg. Det har inte upprepats. Jag har inte sett grannen utomhus ännu men ska berätta för honom om hans katts märkliga smak när jag ser honom.

   Radera
 5. Knepig katt som äter fågelfrö. Men jag förstår mig inte på katter heller. Vår hund äter allt, men fågelfrö har han inte fått möjlighet att smaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några frön åt den säkert inte. Man kunde se att den slickat vissa områden precis under talgbollarna så det var nog talgen som lockade. Men både katter och hundar kan ha lustiga idéer om vad som är gott. Jag hade en hund som älskade gurka och apelsin, t ex. En katt var förtjust i saftiga päron, en annan rå morot. Våra två nuvarande katter skulle aldrig få för sig att smaka på varandras mat, det äter helt olika saker.

   Radera