onsdag 3 september 2014

Jag hör till skräpet!

Tidningen ETC har intervjuat avgående TV-chefen Eva Hamilton.


"Eva Hamilton menar att SVT är det enda tv-bolaget som gör program för alla svenskar, även de som är har kommit upp i åren:

TV4 får inte betalt för tittare över 59 år, för TV 3 och Kanal 5 gäller 45 år som högsta ålder. De som är äldre än så kallas spill. Det är helt olönsamt för dem att göra program som ses av en äldre publik.

– Men vi menar att även en publik över 60 har rätt att se bra program, att lära sig och också att underhållas."
Är någon förvånad över reklamfolkets cynism? Jag är möjligen förvånad över deras dumhet eftersom de inte vet vilken köpstark grupp de förkastar.SPILL??


7 kommentarer:

 1. Ja det var nog det dummaste jag hört. Över 60 är ju ofta en grupp med stålar. Verkar ju vrickat och jäkligt förnedrande uttryckt! Go 60+ säger jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, njese, jag hoppas vidare och skiter i reklamfolket. De vet ju ändå inte vad de går miste om förrän det är för sent.

   Radera
 2. Pensionärer är väl de som i praktiken har mest tid över för att titta på TV. Men jag bryr mig inte eftersom jag varken har trean och femman. Jag tycker det verkar som om programmen där är mer än lovligt torftiga. Sen gillar jag inte amerikanska program heller och de förekommer väl rikligt i de kanalerna, antar jag.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på den intelligensbefriade reklamen och de flamsiga programmen avstår jag så gärna.

   Radera
 3. Dubbelfel! Av reklam-TV-kanalerna alltså. För det är ju just det som är 60+ som 1) har lite mer tid att titta på TV (jo lite, i alla fall...) och som dessutom har rätt gott om pengar och som gärna använder dem både för sig själva, men också på inköp till barn och barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Självmål också. Skott i foten.

   Radera
 4. Ja, men så nonsens av de där kanalerna! Befriande är att ratta in SVT och SR! Skitkultur är att förkasta oss som ju "har något att se med, uppfatta med, förvalta med, ta till oss med"
  Men oj då Olberg vad du tar i ... :) fint att Olgakatt upplyser mig!

  SvaraRadera