tisdag 2 september 2014

Lektion nr 1 för mobilanvändare kan kosta veckopengen!

Gudsonen som hjälpte sin lillasyster kidnappa mammas telefon har fått en egen iPhone - utan sim-kort. Hans ömma fader lät sig nämligen bedras av en smart försäljare, vilket är en egen historia som vi inte ska gå in på. Det som verkar för bra att vara sant är inte sant. Det var det inte heller denna gång. Men det resulterade i en för den ömma modern visserligen ny men oanvändbar telefon så att sonen alltså kunde få en egen att spela gratis barnspel på via wi-fi. Köp inuti appar är ordentligt blockerade; det har gudmor sett till;) betalkort är så klart inte heller anslutet. Dubbel säkerhet, alltså.
Den ömma modern bytte ju snabbt till hemlig lösenkod på sin egen lätt ålderstigna (vad gäller dessa manicker) telefon. Varpå gossen OCKSÅ ville ha en lösenkod till SIN telefon. Mamma hjälpte honom litet på traven men fick ABSOLUT inte titta när han la in sin egen HÖGST HEMLIGA kod.
Varpå han genast glömde bort den.....
Mamma, som känner sig osäker på att koppla in telefonen till iTunes för att återställa den, ska nu ta gossen och telefonen till inköpsstället och be om hjälp och den eventuella avgiften får dras på veckopengen.

Och den ömma modern inväntar, liksom vissa andra, otåligt ankomsten av iPhone 6.
Apples tillkännagivande om höstens nyheter väntas den 9 september. Det florerar, som vanligt, rykten om den nya iPhonemodellen, eller om det blir två.
Safirglas är en het spekulation, vilket skulle vara en rejäl kvalitetshöjning då spräckt glas är den vanligaste orsaken till reparation.

2 kommentarer:

  1. Det är inte bara ivriga små gossar som glömmer lösenordet de just knappade in... Men vad sjutton VAR det. Det där fiffiga ordet kan man väl komma ihåg, men så lägger man in en asterisk, någon siffra och blandar stora och små bokstäver så att det till sist är helt omöjligt att återskapa. Ens minuten efteråt. Nu får jag aldrig, aldrig skriva in ett nytt lösenord utan att omedelbart kopiera det och spara på annan plats. Omedelbartl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har lärt mig att alltid ha papper och penna och FÖRST skriva ner det lösenord jag tänkt ange. Ibland godtas inte första eller ens tredje förslaget så det kan bli en rad förslag innan det gillas. Sen gäller det att spara papperet.....

      Radera