lördag 18 oktober 2014

Lördagstema:Just nu

Just nu öser regnet ner. Det har kommit 10 mm sedan några timmar. Vinden är ganska måttlig men då och då smattrar det till mot fönstret. För en stund sen gjorde jag en kortare biltur för att göra ett par ärenden. Vindrutetorkarna fick gå på helfart och alla lyktor och strålkastare reflekterades i all blöta. Man fick verkligen se sig för och jag var hela tiden orolig att nån mörkklädd fotgängare skulle dyka upp framför bilen. Jag blev plaskvåt bara jag gick ur bilen och in huset jag skulle besöka och ångrade att jag inte sett till att ha en paraply till hands. Jo, det ligger alltid en i bagaget men skulle jag plocka fram den hade jag hunnit bli ännu blötare.

Så det var skönt att komma hem och in i stugvärmen igen, få av sig de våta ytterkläderna, sätta på en kopp te och slå sig ner i fåtöljen, lägga upp fötterna och slå upp en god bok.
Så just nu mår jag förträffligt!

Hoppas ni alla också gör det! Övriga lördagsbloggare finns i högerspalten. Musikanta dirigerar kören i oktober.

15 kommentarer:

 1. Nu är det dags att stoppa reflexer i fickan och dela ut till slarvpellar och och slarvmajor som promenerar omkring i mörkret i svarta kläder och tror att de är osynliga. Folk brukar bli glatt överraskade, någon har erbjudit sig att betala reflexen, men det har hänt att jag blivit utskälld också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast osynliga är väl just vad de är?
   Jag skänker också bort reflexer en masse. Utskälld har jag inte blivit men särskilt en bekant lägger demonstrativt undan dem. Jag har gett henne reflexer till hunden också men hon använder dem aldrig. En bekants son körde ihjäl en gammal man på en mörk väg, mörkklädd, ingen reflex...

   Radera
  2. Jamen hur skrev jag nu då? Klart de är osynliga – det var ODÖDLIGA det skulle ha stått.

   Radera
  3. Vilket således mitt svar ovan klart motbevisar.

   Radera
 2. Just nu fick jag förstås en utmärkt idé här i kommentarsfältet vad gäller reflexer. Ska införskaffa en bunt jag också för utdelning. Här använder vi oss av reflexväst så vi fullkomligen strålar i mörkret när en bil kommer. Livsviktigt att synas
  Såg på tv-n att ni skulle få omåttliga mängder av regn, dock mindre än då Malmö blev översvämmat. Vi är torrskodda tillsvidare. Just nu i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte att det måste medfölja även en lämplig säkerhetsnål att fästa reflexen med.
   Själv tycker jag det är bökigt att ha ett långt snöre i densamma och alltihop i fickan tills det behövs. Jag kortar snöret och sätter nålen på avigan och sticker igenom så att reflexen sitter på rätan på jackans nederkant. Då är den alltid på plats.
   Det har kommit en hel del regn, ja, men ingen översvämningsrisk här.

   Radera
 3. Riktigt läskigt med alla som rör sig ute i trafiken utan reflexer...
  Jobbigt med allt regn som delar av landet drabbats av i höst... inget kul alls! Vi har tvärtom haft ovanligt lite nederbörd hela detta år..
  Ha en fin fortsättning på söndagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, söndagen blev trevlig med äppelutflykt trots det ihärdiga regnet. Men just hemma hos oss var det inte så farligt.

   Radera
 4. Håller med dig om reflexer - har också en bekant som vägrar att ha på sig sådan. Han har dessutom alltid mörka kläder så det är hopplöst att se honom. Hur kan folk vara så dumma? Här har det bara regnat lite grand men det är så blött i trädgården att det är omöjligt att klippa gräset trots att det skulle behövas.
  Just nu mår jag också förträffligt eftersom jag just har kommit hem från en gudstjänst där min kör har framträtt. Det gick bra och vi fick många lovord - roligt för kören!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tar man sig för pannan! Det måste vara kul med kör, synd att jag inte kan sjunga....

   Radera
 5. Så skönt komma in i värmen efter totalblöta, en god bok, en varm kopp te i goda fåtöljen. Just nu - länge.
  Reflex kan jag inte vara utan. Har på alla jackor, samt en väst. För en del år sedan tog jag på mig en annan jacka, missade flytta över reflexerna. Stod vid mörklagd vägkant och väntade in bussen. Det var halkigt, och chauffören hann inte se mig före han nästan passerade. Blev en inbromsning, bussen sladdade och stod tvärs över vägen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att du lärde dig läxan och inhandlade ett rejält gäng reflexer så du inte behöver flytta över!

   Radera
 6. Hösten kan vara skön fast det regnar för fullt emellanåt. :-)

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten ÄR skön, tycker jag! Tack, ha det trevligt du med!

   Radera
 7. Dåligt väder har sina fördelar; man kan med det goda samvetet i behåll bädda ner sig i soffan/fotöljen med en god bok.

  SvaraRadera