lördag 17 oktober 2009

Fredagstema - premiär!


 Idag är det premiär för mig att vara med i Fredagstemat som denna vecka är Min favoritfilm (eller -filmer?)


Jag har inte kommit på än hur man lägger in youtubeklippen direkt - kan nån kanske tipsa?
Här kan ni i alla fall se en av de underbara scenerna i en av mina favoritfilmer, Picassos Äventyr , av Svenska Ord.

Jag är ingen flitig biobesökare eller cineast på TV heller. Men det händer att jag ser någon film och en del filmer fastnar ju. En annan film som jag kan se hur många gånger som helst är Jacque Tatis  Mon Oncle.

På senare år har jag sett ett par Harry Potter-filmer och tycker dom är kul med alla fantasier - fast som alltid är böckerna bättre än filmen. Om jag läst en bok och tycker mycket om den undviker jag oftast att gå och se filmen för att inte få boken "förstörd". Glömmer aldrig hur besviken jag blev på Andarnas Hus trots Meryl Streep!

The Queen med Helen Mirren var en njutning och Kalenderflickorna helt ljuvlig.

Som ni alla säkert inser är det rätt längesen jag var på bio......

Det är flera saker jag inte kommit på hur man gör. Hur lägger jag till sidorubriken Fredagstema och alla som är med?? Har pillat en stund men lyckades inte. Tips?

6 kommentarer:

 1. Om du vill lägga in Youtubeklipp så gå till youtube och det klipp du vill visa. Till höger om det finns en "spalt" där det bl a står "embed" med en "textremsa" i en ruta. Den textkod ska du kopiera till ditt blogginlägg. Klistra in det i ditt inlägg men du måste först ha klickat på "redigera" rutan uppe till höger. Annars blir det skumt. Alltså om du klistrar in embed-koden när du har ditt eget inlägg inställt på "skriv" så lir det ju bara den texten som syns.
  Hm, kanske låter detta konstigt och invecklat, men det är inte så konstigt o invecklat. jag är nog bara inte den bästa på att förklara.
  men testa och Lycka till!!!
  Kramar från oss alla!

  SvaraRadera
 2. Det Anna menar är att du ska trycka på Redigera HTML. Då får du se hela ditt inlägg med HTML-kodningen (den kodning på nätet som gör att din text syns överhuvudtaget med radbrytning, rubrik och annan layout). Klistra in youtube-länken lämpligen raden under ett textstycke. Youtube-klippet hamnar nämligen precis där du väljer att klistra in den. Klistrar du in den efter all din skrivna text - ja då hamnar den sist i ditt inlägg, mellan två stycken - ja då blir det precis där. Du väljer själv. Om det inte funkar så kommer jag och visar dig en dag.

  SvaraRadera
 3. Tack båda två, hur senil kan man bli? Jag hade totalt glömt hur man gjorde, men nu kan jag igen, tack vare era eminenta förklaringar /Pedagogen

  SvaraRadera
 4. Men oj då kasnke jag också kan försöka.. Jag har aldrig lyckats få bild, lägger "bara" länkar.
  Picasos äventyr såg jag med stor behållning.

  ur du får deltagare i din list vet jag inte tyvärr, men det finns troligen något som heter länklista som man lägger till i layout.
  Annars kan man kopiera in alla i inlägget längst ner, det gjorde jag förr, listan stämmer ganska dåligt nu för tiden så jag hänvisar till Ericas. Om jag orkar ska jag göra en uppdaterad, då kan man kopiera från gång till gång. Blev det svamligt, oj då!

  SvaraRadera
 5. Saltis och SiS:
  Nä, jag får det inte att funka. Det blir bara länk-grekiskan hur jag gör. Kalasbra, för då kommer du, njese!!!
  Christel: Då är det kanske senil jag är, inte obegåvad??
  Fritt ur hjärtat: Jag har provat med länklista men lyckas inte med det heller. Hoppas SiS kommer snabbt och hjälper sin gamla senila moster! Kul att du oxå gillar Picassos Äventyr!

  SvaraRadera
 6. :-) Jag tror jag inte varit på bio på bra mycket längre tid än du, så sträck på dig - det finns worse cases! ;-)

  SvaraRadera