onsdag 14 oktober 2009

Hemma igen! Berättelser om bananer och banansäng och annat.

Saltis har ju berättat en hel del om Damen B och Moster M och deras äventyr i NY. Moster M är alltså densamma som olgakatt och Damen B min kompis. Den omnämda banansängen är den eländiga bäddsoffan i vår "de luxe suite" som B sov i hela veckan utan att beklaga sig. Hon har tagit en bild av mig i den "riktiga" sängen men den har jag inte fått ännu.

Hemresan har också Saltis refererat det mesta om. Sammanfattningsvis kan sägas att vår avfärd blev 30 timmar försenad och innefattade en hel natt sittande på Newark med ljudterror (högljudda tyskar som missat ett Florida-plan, security-utrop var 8:e minut, städmaskiner från kl 04, osv, osv) i vanvettigt obekväma stolar. Vi ville inte väcka Saltis & co mitt i natten utan väntade till morgonen då vi återvände till 18:e våningen på Manhattan och blev väl omhändertagna igen. Nästa kväll kom vårt plan äntligen iväg, då 6 timmar efter utsatt tid. Men då blev B och jag inbjudna att sitta i VIP-loungen med gratis lyxkäk och bekväma fåtöljer tills planet skulle gå. Vi var bara ca 5-6 st som fick denna ynnest; möjligen eftersom vi inte fortsatte att kontinuerligt trakassera personalen på British Airways som många gjorde i sin ilska. Väl på planet kunde vi breda ut oss på tre stolar och sova något så när eftersom många ombokat eller avbokat sig under dygnet. Vi sov över maten på natten - ingen väckte oss för det och på morgonen fick vi ett segt, bedagat wienerbröd(sic!) till frukost. Eftersom vi var så sena till bytet i London hann vi inte äta där och på planet till Köpenhamn fick vi dryck och en påse skräp snacks. Det var MYCKET gott med en riktig smörrebröd på Kastrup!

MEN vår NY-vecka var underbar! Jag funderar redan på när jag ska resa igen! Hemresans äventyr avskräcker inte en viking, haha.

 Ella är det perfekta fotomotivet.


Ella visar sitt dagis.
Framför allt nevön, Saltis och Ella förgyllde tillvaron. Men det var ju också härligt att bese staden och en bitteliten del av utbudet av konst och kultur, parker och arkitektur.

B i björkskog av klipp ur tidningssidor på MoMa


Monet gillade inte bara näckrosor utan agapanthus också - precis som jag. 


I Sculpture Garden på MoMa  finns ett av mina favoritverk som jag har ett förhållande till sedan 1960-talet då jag såg den i London på Tate - det är repliker av samma verk, The Back av MatisseDetta ljuvliga konstverk låg på trottoaren invid väggen på sidogatan utanför Guggenheim.

 Kompis B var i USA för första gången och var helt överväldigad av skyskraporna första dagarna, sen vande hon sig och blev nästan blasé. Då började hon mera se detaljer i gatubilden.

Kolla sitsen! 

 
Den här mannen såg vi flera dagar. Han hade FEM katter i band i sin varuvagn! Man blev såå beklämd.. Här sov de allihop, inklusive mannen.Vid Ground Zero sjöng vi med det här gänget inför stor publik!


Vi blev snabbt stamkunder på fiket Java Girl där det var samkväm med hundar och fikets egen katt på trottoaren utanför.

Ella-familjens katter får inte glömmas! Här poserar Tazo på kylskåpet.Lipton undersöker min väska, kanske Sonja är i den? 

 
Hittade henne inte i handväskan, bäst jag åker med till Sverige och kollar!

Till våra katter hemma inköptes förstås presenter, bla en fågel som kvittrar när man rör den. Den gillar Sonja att leka med!


 


 

Nu återgår livet till vardagen. Dvs jag ska faktiskt börja jobba på torsdag och det är ju inte vardag för mig nuförtiden. Tror inte det blir så betungande men det ska bli intressant. Återkommer i ämnet!

1 kommentar:

  1. Roligt att se dina bilder! :-)
    Och jag är så glad att ni äntligen kom hem som ni skulle.
    Och att fått se Banansängen in action var ju också skoj!
    Jättekram från oss!!!!!

    SvaraRadera