tisdag 3 november 2009

Icke godkänd.....

Nix, Transportstyrelsen godkände inte mitt egenhändigt fixade fotografi. I bruksanvisningen står det LJUS bakgrund och jag garanterar att den var just LJUS. Mycket ljus. Men idag kom ett brev med underkännande och nu ska den vara VIT! Man kan fotografera sig hos nåt körkortskontor för 80 pix men jag måste köra nästan 12 mil för komma dit och hem eller ta drygt en halv dag med tåg och buss. Så jag åkte till närmaste fotograf, betalade 140 riksdaler för en vit bakgrund. Och då fick jag fyra kopior, alltså 3 över till annat (t ex visumansökan till Kina nästa år...). Allt gjort inom en halvtimme, själva fotograferingen tog ca 3 minuter. Och, det måste jag erkänna, jag fick ett BÄTTRE fotografi. Men således mindre likt....  På detta proffsfoto är de flesta rynkorna borta! Bara så där! Man tackar! Jag ska ju ha detta nya körkort länge, förhoppningsvis, så det är ju kul att vara litet vackrare på det än i verkligheten.

6 kommentarer:

 1. Hahaa! Där ser man. Visste inte att det fanns anti-rynkfilter? kanske bara proffsfotografer som har tillgång till sådana? ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Saltis:
  Man kanske ska fråga i fotoaffären och sen bli poppis bland sina skrynkliga vänner......

  SvaraRadera
 3. Antirynkfilter låter bra tycker jag. :) När jag tog mitt foto för mitt USA-körkort minns jag att jag stod framför någon ljus bakgrund. Det var på DMV-kontoret i Mt Shasta. Fotot är litet tycker jag på körkortet så ev. rynkor syns inte.

  SvaraRadera
 4. Anne-Marie:
  Min man menade att det bara berodde på belysningen (vad vet han?) - man kanske ska byta lampor hemma för att se slätare ut! Har en apotekarvän som har tänkt sig att få Nobelpriset när hon uppfunnit rynkkrämen som VERKLIGEN fungerar, haha! Bäst är väl om man blir vän med sina rynkor, liksom Pippi med sina fräknar!

  SvaraRadera
 5. Det är alltid sådant strul med de där fotona - olika regler varje gång tycker jag. Fick mitt körkortsfoto taget hos fotograf i Bryssel direkt efter jag varit hos frissan (rakt över gatan) - två flugor i en smäll så att säga ;-) Fotografen hade dock värsta problemen med att få rätt storlek på fotot, men han var glad att jag tagit med de svenska instruktionerna. Han samlade på sådana instruktioner i en pärm, just för att det är så olika från land till land, och det är så många utlänningar som bor i Bryssel.
  Amerikanska visumfoton är inte heller roliga - eftersom det då ska vara amerikanskt format, vet inte hur många olika storlekar jag tagit med mig till ambassden och hoppats på att en skulle bli godkänd - puh!

  SvaraRadera
 6. Petra:
  Passfoto ska vi ju bara inte tala om! Senast jag skulle ha nytt pass fick jag löpa gatlopp med ett blött fotografi i nypan till polisen för att hinna in innan dom stängde för den veckan. Det jag hade med mig visade inte ena örat tillräckligt mycket. Men numera ska det vara rakt framifrån igen... Fast nu tar polisen själv bilden för den ska vara BIOMETRISK, bevars. Och säkert utan antirynkfilter. F ö undrar jag hur man ser ut i USA:s immigrationsakt - där är jag fotograferad ett antal gånger nu. Ser säkert ut som en efterlyst gangster....

  SvaraRadera