onsdag 29 februari 2012

Det kom ett brev.....

Det här stod i ett mejl som kom idag:

"Tangalli som vi nu är i hade också marknad idag, oj så trevligt det är o gå runt o titta på allt de säljer. Mötte även en kossa mitt på vägen i rusningstrafiken men det var en van trafikant förstod vi. Lite senare såg vi den uppkliven på en refug där den stod o tittade på trafiken. Polisen kom till slut o honom kände tydligen kossan till för då förflyttade hon sig till busstationen, vilket härligt land vi är i, ingen människa reagerade över kossan."

Mejlet är från en god vän som hastigt och lustigt gav sig iväg till Sri Lanka härom veckan där hon nu tillsammans med en väninna tar sig runt med tåg och buss dit näsan pekar. De tröttnade på vintern och njuter nu i dryga 30° - vilket jag nog skulle finna en aning FÖR varmt. Men bilderna hon skickade med är helt underbara. Jag har inte frågat ännu om jag får lägga ut någon på bloggen men jag chansar! Jag tror inte hon har något emot det.

Själv har jag snuva och halsont.....

5 kommentarer:

 1. Vad roligt med din vän som är ute och reser! Men trist med din förkylning. Hoppas du blir bättre snart!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. De där gröna bönorna ser mycket piggare ut än vad de gör i min mataffär. Kul med litet exotiska mail ibland. :) Krya på dig Olgakatt!

  SvaraRadera
 3. Hade gärna handlat lite av de där bönorna också. Och vågen påminner om den vi hade hemma när jag var liten!
  Jag tycker att det är lagom varmt ute just nu - säkert minst tolv grader mitt på dagen. OK - lite varmare då, men inte mycket.
  Inget kul med ont i halsen, hett honungsvatten med honung och citron kanske kunde vara bra...

  SvaraRadera
 4. Saltis:
  Vykort varken får jag eller skickar särskilt ofta numera - de har en tendens att komma fram långt efter att resenären kommit hem själv. Men mejl kan man oftast skicka numera från de mest otroliga platser, särskilt de små vandrarhemmen, stora fina hotell är sämre på att tillhandahålla gratis internet/wifi. Vilket säkert har att göra med det yngre klientelet på vandrarhemmen - med vissa undantag;) Dock läste jag på ett hostels hemsida i NY att man hade åldersgräns!! Jag var för gammal att bo där! Jag som trodde att åldersdiskriminering var förbjuden i lag i USA!
  Idag är jag rätt seg men det går över.

  Anna-Marie:
  Färska bönor av olika sorter är en älsklingsrätt och dessa gröna gör att det vattnas i munnen! Jag får ibland fina sådana i min veckolåda med ekologiska grönsaker från Mossagården. Guld värt!
  Tack, jag tar det lugnt några dagar nu och hoppas bli frisk snabbt.

  Ingrid:
  Dessa marknader i länder med ett annat klimat än vårt kan göra en hagalen till max! Ändå är vi lyckligt lottade, tycker jag. Jo, det går åt en del te och dunderhonung dagar som denna förutom aviga strumpor...

  SvaraRadera
 5. Vänd på strumpan igen! Det hjälper litet.
  Karin som hostar på nytt. Barnbarnsbobbor är grymma!

  SvaraRadera