onsdag 2 maj 2012

Tänk vad töntar kan förstöra!

Man undrar vad det är för en tönt som överklagat avtalet mellan Lars Lerin och Karlstads kommun och nu riskerar museiplanerna.

Nu försvinner väl inte Lars Lerin pga fördröjningen och förhoppningsvis ska det ordna sig ändå.

För ett antal år sedan sumpade vår kommun världens chans att få dressyresset Kyra Kyrklund att bosätta sig här och starta sin hästverksamhet. Hon hade med hjälp av Jan Brink, som bor i kommunen, hittat sitt drömläge. Alternativet var en gård i England. Då överklagar två klantar ett kommunalt beslut om marken - som alla visste var helt OK - så att Kyra K inte kunde vänta medan kvarnarna malde utan slog till i England. Så klart vann kommunen mot överklagandet men chansen till ett högklassigt hästcentrum var försvunnen. Gubbarna som överklagade visste vad utslaget skulle bli men njöt av att hälla grus i maskineriet.

Det gör väl Karlstadtönten också.

3 kommentarer:

 1. Dessvärre finns det alltid någon klant i vardagsmaskineriet som njuter av att sätta käppar i hjulet för andra. Allt bara för sin egen bekräftelses skull. De borde få terapi!

  SvaraRadera
 2. Jag läste om det för några veckor se'n, men det lät mest som det var en formsak, och att allt skulle ordna sig. Hoppas verkligen att så är fallet.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Det finns alltid de som njuter av att göra det besvärligt för andra. Här har vi en markägare som har stängt av en vägstump för sommargäster, som använt den i 40 år bara för den går över hans ägor. Han vill ha 450000 för att öppna vägstumpen igen. Bonde som själv bor långt ifrån...

  SvaraRadera