tisdag 3 juli 2012

16 ggr insatsen!

Vi (jag!) brukar odla litet sommarpotatis och skifta sorter allt eftersom vi kommer till nåt ställe med urval av sättor. I år köpte vi sättor på trädgårdsmässan i Malmö. Jag valde en sort som var ny för mig, Timo, och Rocket som jag haft tidigare.
Karin på Pettas berättade att hon hade odlat Timo, som är en finsk sort, och att den inte hade blommat. Tack vare hennes upplysning skördar jag nu dagligen ett rejält kok Timo - som inte visat tillstymmelse att blomma. Tack, Karin! Dagens kok kommer att räcka till mer än i dag, jag fick nämligen drygt 16 ggr insatsen! Kalla kokta potatisskivor på en kvällsmacka med Kalles kaviar är också en delikatess. Rocket har blommat färdigt så när Timo är slut har vi raketer att fortsätta med.
Till middag blir det kokt kalvtunga med nykokta Timo, pepparrotssås och stor grönsallad.

4 kommentarer:

 1. Mmmmmm det finns inget godare än egenodlad och egenplockad färskpotatis!!!!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, nypotatis ligger mycket högt på läckerlistan! Och, som sagt, att gräva upp den och koka direkt är oöverträffat.

   Radera
 2. Glömmer aldrig när jag bjöd en god vän till min salig ex-man på kalvtunga och han vägrade äta med motivationen att han inte åt något som någon annan hade haft i munnen...

  Har lärt mig ett nytt ord: "sättor". Men köper väl bara sådana i plural, man kanske inte kan säga en "sätta" eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gissar jag att den mannen inte åt ägg heller. Och garanterat inte korv i naturliga fjälster. Eller så var han bara obildad.
   Jodå, de nya potatisarna växer ut från sättan i singularis. Fast det är nog väldigt ovanligt att bara köpa en i taget;)

   Radera