måndag 27 augusti 2012

Oförglömlig...

... är såklart njesens bröllopsdag. Hennes svägerska Saltis är förstås snabbare än jag så titta in hos henne för en utförlig rapport ur hennes och Lillskruttans synvinkel med fina bilder. Själv kompletterar jag bara litet.
Alla hade varit oroliga för vädret hela dagen - vid regn skulle Plan B inträda - men när tiden var inne kom inget regn. Lunds Botaniska Trädgård kunde inte prunka mer och vigseln var väldigt vacker. Vigselförrättaren, Susanne Gosenius, var precis lagom högtidlig, musiken välvald och brudparet stiligt.

Bredvid den här fotografen ligger jag i lä.

Saltis assisterade också Ella, som var "näbb" och höll buketten medan ringarna växlades.


En av brudens barndomsvänner är professionell pressfotograf och imponerade dessutom genom att ta ett skutt upp på soptunnan för att ta en gruppbild på oss alla. Den får vi väl se så småningom, antar jag.

Efter vigseln i Lunds Botaniska Trädgård bjöds det bubbel och mingel i Lundagård. Här flankeras bror och syster, dvs njesen och nevön, av sina respektive.

Buketten med bl a prärieklocka och björnbär.

Den kontrakterade frissan skrämde slag på bruden genom att få århundradets njurstensanfall två dagar före vigseln men släpade sig upp och gjorde sitt jobb med bravur i alla fall.

Pressfotografens vackra hustru hade fixat fejset på både bruden och sig själv - och det syns att hon vet hur man gör!
 Middag med tuppbröst och andra godsaker avåts på Akademiska Föreningens lilla sal ackompanjerad av ett 10-tal föredömligt korta och snärtiga tal. En Piet Heins Gruk citerades, syskonens karriärer jämfördes - där nevön bara vann i klassen flest katter, dvs två mot njesens enda - bruden fick en genomgång av alla sina barbiedockslekar och antalet kommande barn redovisades enligt en anlitad spådam. Mycken espri gick dock förlorad i vårt hörn pga mummel och den tråkiga akustiken i salen.

Glädjande var att se alla varianter på klädsel på damerna. Inga klädkoder, här inte, man klär sig som man har lust! Korta sommarklänningar, hellånga blåsor, långbyxor och städade tunikor eller neonfärgade, raffinerade fodral. Mera klädkod hos herrarna, kanske. Alla hade kostym och slips - utom maken. Han ser alltid så obekväm ut i kavaj - och känner sig det också -  och blev glad att jag föreslog linneskjorta och väst och det tycker jag han var fin i. Han skymtar på en bild hos Saltis.

När taffeln brutits var det dans och t o m Lillskruttan kom loss till slut efter att ha varit slagen av blyghet mest hela dagen men några av oss gamlingar drog oss då till stationen och tog tåget norrut respektive söderut. Det är ju lika bra att erkänna att både ljudnivåer och musikval hör en annan generation till.8 kommentarer:

 1. tack för din version av det härliga bröllopet som strålar! Har förstås varit inne hos Saltis och tittat på alla bilder som kom snabbt. Du är jättefin i din härliga dress med mycket färger. Som en blomma!

  :)
  Karin

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastiskt festlig klädsel du valt till bröllopet. Är det Gudrun Sjödén?

  Skönt att vädret var nådigt - det hade inte varit lika vackert om det hade ösregnat. Det är ju alltid en risk att ha evenemang utomhus i det här landet tyvärr. Jag förstår att det var ett borgerligt bröllop, såg i alla fall ingen präst :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Allt var mycket vackert och bruden vackrast, förstås. Fast lilla Ella tyckte BUKETTEN var ännu finare än faster A;)

  Ingrid:
  Som kulturtant måste man ju välja GS, haha.
  Regnet hotade ju hela dagen men inte när det gällde, tack och lov. Omgivningen i Botan är ju bara såå magnifik och alla var glada att Plan B inte behövde användas.
  Nej, det fanns ingen präst utan en borgerlig vigselförrättare, Susanne Gosenius, som gjorde ett väldigt bra intryck.

  SvaraRadera
 4. Jag tittade på alla bilder hos Saltis och tycker att brudparet är SÅÅÅÅÅ vackert!!!
  Ett mkt stiligt par.
  TUR hade mi med vädret!
  Gillar också dina kläder!! Läckert.
  Din syster bredvid dig på bilden, är ni tvillingar? Det kanske du har berättat förr, men isf har jag glömt :-(
  Ni är SÅÅÅÅÅÅ otroligt LIKA!!
  Det är så jättekul att se alla bilder från bröllopet!!

  SvaraRadera
 5. Annika:
  Moster K, som står bredvid mig på två bilder är tvilling med brudens mor, inte mig. Jag är storasyster, på dagen 3 år äldre!

  Ja, stiligare brudpar får man leta efter! Vigseln liknade ju Saltis och M´s som också var utomhus på offentlig plats, fast i Stockholm. Viss inspiration kan spåras...
  En gäst med dansk härstamning menade att de flanörer som stannade till och såg på var på "globröllop", så kallas det i Danmark, sa han. Väl bekomme!

  SvaraRadera
 6. Åja, du är väl inte så pjåkig fotograf? Ja det var ett fint bröllop, och det är kul att se bilder från olika så här, det blir verkligen olika vinklar!

  SvaraRadera
 7. Härligt med bröllop! Och vad fint med björnbär i brudbuketten, det har jag aldrig sett förr. Och stjärnflocka och daggkåpa dessutom, tillsammans med rosorna. Så vacker!

  SvaraRadera
 8. Marianne:
  Tack för komplimangen! Jag är kanske hyfsad som kameraoperatör i och för sig men sedan jag blev digitaliserad har jag betydligt enklare kamera än förr då jag hade fin systemkamera med olika objektiv. Har helt mist entusiasmen för att kånka omkring på en sådan igen så jag får nöja mig med vad min robusta och vattentäta lilla Canon kan.

  Karin:
  Nutidens florister är långt förbi rosor och liljekonvaljer numera. Det är inte rosor i den här buketten utan den otroligt populära prärieklockan.

  SvaraRadera