torsdag 2 augusti 2012

Dagens bästa

Ibland lyssnar jag på Ring P1 på morgonen. Ofta är det så dumt att jag stänger av men idag fick jag ett gott skratt. Täppas Fogelberg var programledare och det ringde en karl som meddelade att han hade badat i Dalälven på morgonen. Jaha. Men det han ville framföra var att bl a lärare hade direktingång till media och nu hade deras ordförande på morgonen i intervju sagt att alla lärare skulle ha 50 000 i lön. Nu hörde jag även den intervjun och riktigt så sa vederbörande inte. Men fr a var karlen arg på folk som hävdade att en lång utbildning bör generera en viss lön. För inte skulle ha man lön för sin utbildning utan för sitt arbete, tyckte han. Utbildning är ju gratis och helt ansträngningsfritt! Täppas försökte protestera och skapa dialog men karlen bara skrek högre och högre och menade att Täppas hade väl aldrig ansträngt sig. Till slut säger Täppas: " nu tycker jag du ska hoppa i Dalälven" och så kopplade han bort honom och avslutar med ett "Plums!"
Heja Täppas!

6 kommentarer:

 1. Haha! Ett tag lyssnade jag alltid på just Ring P1 på morgnarna när jag jobbade i labbet och det var alltid några sådana där otroligt knasiga personer som ringde. Lika roligt varje gång, och Täppas var alltid så bra på att verkligen försöka föra ett ordentligt samtal med dem. Fram tills att han insåg att det var totalt lönlöst.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Somliga är så arga på Täppas för att han protesterar mot religiösa fanatiker och homofober. Jag tycker han är rolig och att han visar en stor tolerans tills stollarna uraratar. Då kopplar han helt sonika bort dem. Plums!

   Radera
 2. Här sitter vi och skrattar åt ditt inlägg om Täppas och karln som plumsade i Dalälven. Tack för dagens första skratt

  Karin o Uffe

  SvaraRadera
 3. Varsågoda! Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt tokstollarna. Idag tyckte en inringare att lärare skulle ha lönesänkning för de arbetar bara 9,3 timmar i veckan, det hade han räknat ut. En annan tyckte det samma eftersom studieresultatet är så dåligt, lärarna producerar bara analfabeter numera.
  Men Täppas brukar kunna ge svar på tal.

  SvaraRadera
 4. Stackars lärare - ständigt utsatta för spott och spe. Jag har hört någon gång på programmet, men inte orkat längre än några minuter. För det mesta är det ju gnälliga pensionärer som tycker allt var bättre förr och retar sig på det mesta.

  Konstigt i alla fall att det finns människor som tror att det är "ansträngningsfritt" att studera. Man kan väl i så fall dra den slutsatsen att det är något som de aldrig har gjort.

  SvaraRadera
 5. Lärare, läkare, politiker, poliser, socialarbetare och en del andra får finna sig i att rullas i spiketunnan av alla dessa självutnämnda experter. Lärare är lata och värdelösa och har jämnt lov och lär inte barnen någonting, läkare är dummare än tåget och ger aldrig någon patient vård, bara piller, politiker skor sig på skattebetalarna och är idioter, socialsekreterare är sadistiska och ger inte folk några pengar eller så tar de deras barn, poliser kommer inte när de kallas på och om de kommer så misshandlar de oskyldiga och kallar dem apajävel.
  I alla fall om man ska tro de flesta inringare till programmet.
  Jag orkar sällan hela programmet heller, det blir ofta alltför pinsamt. Inte är det begåvningsreserven som är flitigast att ringa. Vilket visar sig bl a genom att de tror på allt de läser till hälften i tidningen eller hör och missförstår med ett halvt öra i radion. Fakta är sällan intressanta.
  Men någon gång är någon positiv! Det ringde en dam från Perstorp för några dagar sedan och ville säga att svensk sjukvård är utmärkt. Hon var knäprotesopererad i Hässleholm 7 veckor tidigare och ville berätta att det var utmärkt, personalen bra och knät gick nu bra att gå på igen. Tror inte hon fått några kommentarer.

  SvaraRadera