söndag 23 september 2012

Galleri Fredag: Skördetid

Försenad på grund av bl a skördefest(!) kommer här fredagsgalleriet med tema "Skördetid". Som meddelats av "diverse bloggare och facebookare" så har Marianne i Älmis och jag varit på resande fot en vecka. Fr a för att träffa trevligt folk men även för att fira skördefesten på Åland. Viktigast var förstås den på Pettas där förutom Karins underbara bröd och Uffes utomordentligt goda skördesoppa också förekom ett flertal andra utställare.
Utomhus kunde man köpa grönsaker, allt ekologiskt, förstås.
I Gula Salen fanns bl a Inga Snellmans vackra vävalster, många med äppelmotiv, även blåa dylika,vilket förekommer i  en åländsk saga.
Skördefesten pågick i dagarna två eller tre, litet olika på de 25 ställena på listan. Vi for runt till sju ställen på fredagen i strålande sol hela dagen och ett åttonde på lördagsmorgonen i strilande regn.
Jag hoppas det inte störtregnat på er allihop hela helgen i Sverige. 
Under de närmaste dagarna får jag läsa ikapp på era bloggar och se vad ni åstadkommit av Annikas tema denna gång!

5 kommentarer:

 1. Så fina bilder - ser ut att vara härligt väder åtminstone en dag. Hade inte haft något emot den blårutiga vepan mitt på bordet!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du lämnar den med blå schatteringar åt mig då...

   Radera
 2. Trevligt besök på Åland för er!
  Har sett en drös bilder hos Karin idag. Det verkar verkligen ha varit lyckat!
  Skördefest av allra bästa slag och passande på temat.

  SvaraRadera
 3. Miljön känns bekant:)
  Jag är glad att solen sken på dig och Marianne när ni gjorde Skördefesten på Åland. Glad över att åter ha fått träffa dig. Imorgon skall jag plocka in alla växter som åkte med hit från Skåne, bära upp dem i Gula salen...

  SvaraRadera
 4. TUR att du hade en riktig kamera!

  SvaraRadera