fredag 26 oktober 2012

Galleri Fredag: Något nytt

Desiree i Stockholm har i oktober försett oss med rubriker till fredagsgalleriet och denna sista vecka föreslagit Något nytt.
Eftersom jag anlänt hem efter min, som vanligt, fantastiska vecka i NY, har jag såklart något nytt med hem i resväskan. Men inte nog med det, här hemma väntade mera!

Tadaa!
Således ny kamera inhandlad hos B&H photo i NY och en "femma" från Telia, via Apple, förstås.
Nu gäller det bara att ÖVA på alla nya finesser.
Besöket i fotoaffären är en historia för sig och man kan göra en rundtur i denna gigantiska inrättning här. Vad som tyvärr inte finns med på rundturen är de myllrande anställda, alla grönklädda män med kippa och i flertalet fall med kindlockar. Affären är således judisk, stänger kl 13 på fredagar, håller helt stängt på lördagar och de få kvinnliga anställda är endast "vägvisare" och icke-judiska.
Servicen och bemötandet var fantastisk och snabb trots att systemet påminde mig om det gamla sovjetiska! När jag väl hade guidats fram till rätt kameradisk fick jag excellent information och när jag bestämt mig fick jag en utskrift av databladet i handen. Sen blev jag guidad ytterligare, gick fel och stoppades av en vänlig man som ledsagade mig till rätt disk där alla mina uppgifter skrevs in och priset redovisades. När jag bestämt mig för även minneskort och väska fick jag ett nytt papper i handen och vägbeskrivning till kassan. Dit kom en back på ett rälssystem i taket nedåkande till rätt gubbe som fermt tog betalt och räckte över en kasse med rätt grejor. Ungefär som i Moskva på 1970-talet med vandring fram och tillbaka med olika lappar men här var det vänligt och snabbt och inga köer.
Kompisen L som var med mig i affären tyckte det hela liknade banken i Harry Potter och det håller jag också med om!

Härmed tackar vi Desiree för oktobers rubriker; de har varit roliga att illustrera! Hos Annika i Reston kan man hitta en aktuellare lista på deltagare än min. Jag har inte heller ännu funnit vem som tar över i november.
En trevlig helg önskas er alla!

14 kommentarer:

 1. Grattis till nya kameran. Alltid lika spännande – och frustrerande innan man satt sig in i finesserna. (Med tilltagande ålder och visdom har jag faktiskt blivit allt bättre på att faktiskt läsa manualerna.) Vad lustigt med lappsystemet i butiken. Håller med om att det låter precis som att shoppa i Moskva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov har jag Canon förut också; det underlättar för "tänket" är ju lika.

   Radera
 2. KUL!! OCH grattis till ny kamera och femma (skulle jag också vilja ha).
  Jadu, den fotoaffären ÄR en upplevelse. den måste ses för att förstås!
  men grejjer har de! OM de har!!
  Ha en fin helg. Vet du, jag är inte heller helt säker på vem som tar över i november...
  Vet inte, men det kan vara Victoria i FLA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Femman är utmärkt och smidigare än fyran. Men har du en 4S kan du vänta på nästa generation. Min var en 4 av första modellen.
   Fotoaffären är totalt exotisk!

   Radera
 3. Grattis till dina nya saker!:)
  Nu förväntas nya fina bilder också.

  Hoppas att ni har ett skönt och lugnt väder i Skåne.
  Här är det vinter, åtminstone några dagar framöver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är kul med nya leksaker! Hoppas kunna få till litet bättre närbilder om inget annat för zoomen är bättre liksom ljusstyrkan.
   Mest regn just nu...

   Radera
 4. Roliga nya "leksaker"! :-)

  SvaraRadera
 5. Kul med ny teknik!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller bara att upptäcka de nya möjligheterna...

   Radera
 6. Kul med nya elektroniska prylar, speciellt kameran. Grattis. Jag har suttit och suckat över kamerorna i butiken ett tag men jag vill ju gärna se dom "irl" innan jag handlar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog vill man hålla såna här prylar i handen innan man bestämmer sig.

   Radera
 7. Där har jag också varit och det är ju en upplevelse i sig att bara vara i affären.

  SvaraRadera