Jag besökte ett par marknader där man kunde köpa olika grönsaker och frukter och olika delikatesser och lyckades hitta det jag letade efter - elefantvitlök. Tyvärr inte ekologisk men man kan inte få allt. De jag fann var inte de allra största jag sett. Jag har någon gång hittat lökar på närmare 500 g, dessa vägde knappt 300. 10 klyftor har jag satt i mitt vitlöksland och håller nu tummarna för en bra odlingssäsong. Glass och desserter tänker jag inte krydda med vitlök men använder mycket i annan mat.
Jag såg en hel del varor som angavs vara ekologiska men saknade någon form av certifiering. Min amerikanska "syster" S kunde inte ange någon sådan och menade att man nog måste vara litet skeptisk till sanningshalten emellanåt och bara handla hos seriösa leverantörer för att vara på säkra sidan. Här hemma bör man nog också hålla ögonen öppna och skärskåda KRAV-märkningen så att den verkligen stämmer.
Nere till vänster i bild syns vitlök av den vanliga storleken.
Jag har försökt laborera med bildstorleken i BlogPress-appen. Får se om kvalitén blir bättre.
Jo då, det kan du lita på! Hela Gilroy luktar vitllök :)
SvaraRaderaRuth i Virginia
Då gäller det att man gillar vitlök - och det gör jag ju uppenbarligen!
RaderaHärligt när de lokala grödorna ger sig till känna! Påminner om Zanzibar som luktar kryddnejlikor...
SvaraRaderaVilka bamsevitlökar! Det kunde vara nåt att försöka sig på nästa odlingssäsong – om de alls går att få tag i?
Har bara hittat dem i USA - så klart.
RaderaJag kommer bara på just nu hur det doftar på slätten här när rapsen blommar; det är också väldoft!
Har faktiskt aldrig sett elefantvitlök. De verkar imponerande i storlek. Man måste alltid vara på sin vakt tror jag när det gäller märkningar av olika slag.
SvaraRaderaJag har NYC hittat ännu större men även de var odlade i Kalifornien.
RaderaEn viss skepsis är bra i de flesta sammanhang! Man lär bli lurad emellanåt ändå.
Jag har sett elefantvitlök, verkligen imponerande.
SvaraRaderaGillar också vitlök, men inte i efterrätter :-)
Vilken vitlök! Skulle vara spännande att pröva, men vitlök i efterrätter, nej, så långt har jag visst heller inte kommit ännu.
SvaraRadera