söndag 29 december 2013

Fredagsgalleri och lördagstema: Halvåret som gick

Båda temadirigenterna, Gnuttan och Annika, har gett oss uppgiften att se tillbaka på det senaste halvåret, ett återkommande tillfälle att minnas vad som hände. Människans minne är annars ca 14 dagar, fick jag lära mig under mina medicinstudier. I alla fall i de frågor som doktorn brukar ställa i anamnesupptagningen som när var senaste mens, när blev du vaccinerad, har du ätit något ovanligt, har du haft nåt liknande förut, etc.
Men här kommer en liten kavalkad med utplock från mina senaste 6 månader.

I juli prunkade mina agapanthus som bäst,och i sista juliveckan drog jag till fjälls.I början av augusti stannade jag till i Värmland hos dessa goda vänner....för att sedan fortsätta till Åland och vännerna på Pettas. Jag lärde mig mycket mer om Ålands historia och inte minst Skarpans, Ålands första stad, och Krimkriget.I september slog det ut en ny knopp på familjeträdet, njesens Videungen.


I oktober plockade vi nypon i Skäret. De slet sen ut drivremmen i hushållsassistenten så att ny fick införskaffas. Rem, alltså. Men soppan blev gudomlig.I november for jag till Kalifornien. Här väntar S på clam chowder med utsikt över Morro Bay och Rock.Sol har vi inte sett mycket av i december men de stunder som finns tar katterna vara på, Olga....och Sonja.Juldagarna blev tragiska men så här vill jag helst minnas 2013 när Malena fick en fantastisk betessäsong från tidig maj till mitten av oktober tillsammans med sin ungdomskompis Bally och hennes föl.

20 kommentarer:

 1. Åh så fina kissar du har, och agapanhus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag njuter själv av bägge delar...

   Radera
 2. Ja, detta tema är det trevligaste vi har. Det kommer att fortleva även om galleriet går i graven…
  Mkt trevligt som hänt dig. Roligt med ny familjemedlem, och snart kommer EN TILL!!!!!!
  Clam chowder, den godaste soppa jag vet!!
  Gott Nytt År!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fertiliteten i familjen verkar fungera;)
   Clam chowder står högt även på min sopplista -och den är lång, listan, alltså.

   Radera
 3. Du menar väl närminnet :-). Jag börjar bli så gammal att jag mest kommer ihåg saker som hände för längesen. Mitt närminne är inte ens 14 dagar - ibland inte särskilt många sekunder. Det upptäcker jag varje gång jag ska sätta en kopp te i mikron och det redan står en där...
  Trevlig och omväxlande halvårskoll med fina bilder på njesbarn och katter! Och agapanthus förstås!
  Kram från Ingrid som önskar dig och maken ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi har olika " byrålådor" i minnet för olika kapitel. Och hjärnan lär vara väldigt effektiv på att sortera bort och slänga det den anser vara oviktigt. Det är bara det att sen visar sig något bortsorterat ha varit viktigt för att för att doktorn ska kunna klura ut vad som felar patienten.
   Gott Nytt år till er i Mogata!

   Radera
 4. Så många resor du gjort på bara 6 månader.
  Kan det vara besök hos "bastmattan" i Värmland? ;)
  Clam Chowder är en mycket god soppa.
  Dina blommor är fantastiskt vackra.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det hos Bastmattan jag var i Värmland!
   Gott Nytt År själv, Anne-Marie! Hoppas du kommer att kunna gå från klarhet till klarhet efter ett tufft 2013,

   Radera
 5. Innehållsrikt och händelserikt. Och livet har sin gång med nya varelser som kommer till och sorgliga avsked. Fin sammanfattning av allt som livet innehåller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet är ju det där som pågår medan man är upptagen med annat.... Men ibland måste man stanna upp ett tag, eller hur? Eftertanke och summering är bra nån gång emellanåt.

   Radera
 6. Ja det där minnet! Jag tog hand om grannarnas post medan de var bortresta över jul, och la den på ett bra ställe ... Det ska man aldrig göra, som bekant. Som tur var hittade jag den i samma ögonblick de kom hem, men det var också efter idogt letande!

  SvaraRadera
 7. Ja, jösses, alla bra ställen man har.....

  SvaraRadera
 8. Vi önskar dig ett Gott Nytt År !

  Varma nyårskramar
  Karin o Uffe

  SvaraRadera
 9. Många trevliga minnen från senaste halvåret förstår jag, om än ett tragiskt slut. Att din häst fick avsluta sina dagar på ett så rofullt sätt, på grönbete, var dock väldigt fint. Förstår dock att det måste ha varit ett mycket svårt beslut efter 22 år med en så nära relation.
  Hoppas att 2014 bjuder på mycket glädje för dig och de dina!

  SvaraRadera
 10. "En ny knopp på familjeträdet" - den beskrivningen gillade jag!

  SvaraRadera
 11. Hej igen, Här kommer direktleverans av lördagsteman för februari:

  1 Tåg
  8 Trapp
  15 Tvätt
  22 Träna

  SvaraRadera
 12. Jag har en högstadieelev som kommer för upp-peppning och lite hjälp en gång i veckan.
  Hon älskar djur och framför allt hästar. Framtidsplaner: Berga Lantbruksskola. Jag visade henne din blogg och vi pratade om din julafton och om hur det kändes. Oj vad hon var intresserad och otroligt förstående!!!!! Det kändes så bra. Fortfarande tycker jag den veterinären var en hjälte som reste så lång väg för att hjälpa till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag varför din kommentar inte syntes här förut! Jag måste moderera kommentarer som kommer in senare än 21 dagar efter inläggets publicering. Jag valde det alternativet när det kom en massa skräpkommentarer på urgamla inlägg!
   Hälsa din elev att jag önskar henne lycka till med sina framtidsplaner!
   Det var inte veterinären som åkte långt, det var Trotjänartjänst som kommer hem och sköter avlivningen på ett synnerligen fint sätt.

   Radera