måndag 2 februari 2015

Försenat lördagstema: Tidskrifter

Min sista rubrik i januari, Tidskrifter, satt jag och filade på ett bra tag. Sen kom det saker emellan, bl a ett jämrans ryggskott, och jag kom av mig. Efter att därpå ha läst ett stort antal helintressanta inlägg från andra lördagsskribenter (många stjärnor i protokollet!)  skrotade jag mitt utkast! Ni andra var mycket bättre!

Nu blir det bara så här:

GRÖNKÖPINGS VECKOBLAD!


Jag vill tacka er alla lördagsskribenter för ett fantastiskt gensvar på mina rubrikförslag, ni har varit påhittiga och inspirerande!

Nästa månad tar Anki vid och rubrikerna står i högerspalten liksom deltagarlistan.

10 kommentarer:

 1. Hipp hipp hurra -
  så bra!
  Tack för den och för dina tema.. Hjärligt - och hoppas ditt ryggskott lyser med sin frånvaro så snabbt det går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Det går åt rätt håll med det onda.....

   Radera
 2. Aj, aj, ryggskott – det är väl bara att vänta ut det?

  Men vad synd att du slängde tidskriftsinlägget i papperskorgen! Ska du inte plocka upp det igen? Det går ju inte att jämföra överhuvudtaget i den här sortens skrivande. Ena veckan totar man ihop något medan tvättmaskinen går, andra veckan hinner man ta en liten bloggstund först på söndagsmorgonen och tredje veckan får man kanske en snilleblixt, som vid närmre eftertanke visar sig vara rätt dålig, men som får hänga med ändå. Själv skriver jag först och läser andra sedan, vilket leder till en del dubbleringar ibland (samma nyckelbild hos syrran och mig t.ex), men det funkar ju ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så, bara att vänta.... En börjar bli van, fjärde gången sen i somras, det är inte mycket det fina tål, som min väninna brukar säga.
   Jag brukar också skriva först och läsa sen men den här gången blev det fel och så tappade jag sugen. Dubbleringar gör inget men mitt tidskriftsutkast var just det - kasst.
   Ny månad, nya tag! Hej och hå.

   Radera
 3. Säger som Karin. Skriver och publicerar först och läser sen. Det har ju varit bra teman för mig även om jag blev lite nedslagen av en kommentar om att tidskrifter inte var veckotidningar... Men när du sa att det var samma sak för dig blev jag glad igen.
  Det har ju varit förnämliga teman just för mig - två av dem i alla fall - som passat mig alldeles förträffligt.
  Hoppas ditt ryggskott går över snart - det är INTE kul att ha sådant. Känner man sig inte gammal förut så gör man det då när man måste ta sig fram som en 90-plussare.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det går mycket bättre idag med ryggen. Har jag bara inte planerat nåt som inte går att genomföra så har jag tålamod att vänta tills det går över. Men när jag måste säga återbud blir jag sur....
   Det blev så många jättebra inlägg på mina teman att jag är imponerad!
   Självklart är veckotidningar tidskrifter.
   Kom precis att tänka på min tidiga barndoms veckotidning Folket i Bild som såldes av en farbror som kom och ringde på varje vecka. Där fanns en barnsida dit jag skickade bidrag som en gång belönades med hela 2 kr! Tror jag hade ritat en häst. Det var en tidskrift det!

   Radera
 4. Jag brukade också alltid skriva först, och läsa sen, på den tiden jag höll på med fredagstemat. Ibland fick jag till det, ibland var det platt (i jämförelse med andras), men det var alltid kul att läsa vad alla andra skrivit. Nu har jag totalt förvillat mig bort från allt vad temaskrivning heter, och jag saknar det inte heller.
  Ryggskott. Det var nog mkt tack vare dig jag insåg att det var det jag hade för ngn vecka sen. Alla symptom stämde, och nu är det borta. HOPPAS att du känner dig bättre nu.
  Antar att man kan få sådana utan att man egentligen vet varför?
  Må ditt ha läkt ut vid det här laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika!
   Skönt att du tillfrisknat helt!
   Själv har jag en liten känning kvar men kan i alla fall röra mig. Är dock försiktig med att gå ute i halkan eftersom man spänner sig då och det är inte bra. Jag tror att statistiken säger att 75% av oss får ont i ryggen nån gång! Min massör säger att mina för tillfället litet alltför täta "häxeskott" beror på att jag inte har häst längre! Ridningen har varit kanonbra för min rygg. Tyvärr är ridskolan i byn nerlagd annats hade jag kanske kunnat rida litet där.

   Radera
 5. Den haikun kunde handlat om mig, utom det med Alvedon då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit, Kraka!
   Har kikat in på din blogg och gissar att du jobbar som "stafett" inom sjukvården. Mycket märkliga regler som lämnar dig utan sjukpenning! Har själv träffat många patienter som också behandlats väldigt illa av FK.
   Hoppas att dina brott läker snabbt och att du kan börja jobba snart igen!
   Själv är jag glad att jag kom hem med armar och ben i behåll efter några dagars omkringhalkande i Stockholm härom veckan.

   Radera