tisdag 15 september 2009

Gud bevare Norge

 
Den här gentlemannen,L, är inte bara fjällkarl och hestekarl utan också lokalpolitiker i sin  kommun i Nord-Tröndelag där jag varit på fjälltur varje sommar i 18 år plus en vintertur för ett antal år sen. Som skåningar är vi inte så bra på att kasa på nederbörden så sommarfjäll är mera vår melodi. Nu följer dock inte min gubbe med till fjälls när vi inte längre vandrar. Jag kom ju på att man kan komma väldigt mycket längre med normal puls om man rider! Och gubben rider inte. Den gubben går hellre!
Nå, nu var det alltså val i Norge i går, måndag, och i söndags SMS:ade jag till L: Gud bevare Norge för Siv Jensen!
Idag, när valresultatet ju var klart,  ringde han och berättade om jublet när han hade läst upp mitt SMS bland valdeltagarna i hans lilla kommundel. Alla applåderade - utom en som var Siv-anhängare.....
Skönt att veta att det inte var så många såna just där. Annars är det ju förskräckligt att hennes parti är det största borgerliga i Norge. Enda trösten är att de andra borgerliga inte vill ha med henne att göra till skillnad från hur det är i Danmark med Pianisterna. Här hemma är det ju inte roligt med SD heller som ju kan riskeras bli vågmästare 2010.
                 
I morgon ska jag generalrepetera packning. Jag åker på tre dagar till Småland för att göra skogarna och glasbruken osäkra. Hoppas träffa A, som jag hittat igen efter många år, och återse läkarmottagningen som såg mig ta stappliga steg i början av karriären. Hon har dock anmält att hon drabbats av barnbarnsförkylning så vi får se hur hon mår på fredag när vi hade planer på att ses. Jag vill ju helst inte bli snorig inför USA-resan som startar den 2 oktober. Och A/H1N1 ska vi bara inte nämna....
Har i alla fall skrivit på ett papper att jag ställer upp på mitt gamla jobb om det blir influensa-kris. Såklart.
         
Vad gäller packningen till Småland är den klart enklare än den till USA eftersom jag inte flyger. Kan alltså ha både tandkräm och fickkniv i handväskan. Och färskt bröd. Har just blandat till en sats surdegsbröd på olika sorters mjöl med havssalt och färsk rosmarin och satt ut på terassen för långsam jäsning i låg temperatur över natten. Räknar med att det blir ca 8 ° så det blir nästan som att ha degen i kylen. Sen gör jag limporna i morgon bitti.
När jag nu skriver om packning får jag resfeber som går som vällustrysningar genom kroppen! Ser väldigt mycket fram mot både den "lilla" resan och den "stora".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar