onsdag 30 september 2009

Obama trasslar till min tillvaro!

På fredag behöver jag och reskompis B ta oss till Kastrup fvb till NY via London. Och så stänger dom av Öresundsbron!! I flera timmar i flera omgångar!! För att Obama och andra VIP:ar kommer till Köpenhamn för att locka till sig OS, eller vad det nu var. OTROLIGT! Precis när vi ska resa! Så nu gäller plan B: Bil via Helsingborg, färja till Helsingör och vidare ner till Kastrup. Tur att det finns flera alternativ även om detta tar längre tid än direkttåget över bron. Hellre det än kaoset som garanterat bryter ut. Det blir säkert trångt på färjan också, vi lär ju inte vara de enda som väljer den vägen.


Gårdagen tillbringade jag i trevligt sällskap med god lunch och smaskig fika samt underbar skogstur och svampjakt. Det blev en del trattisar, röksvamp och soppar. En del redan förtärt, resten till torkning. Det var inte så gott om sötnosarna, det har varit litet för torrt. Nu har det regnat litet, hoppas det blir tillfälle till mera skogsturer när jag är tillbaka hemma i mitten av månaden då det förhoppningsvis finns trattisar fortfarande.
      

Det börjar bli frostnätter nu och terasspottorna måste in. Idag tog jag in de flesta fuchsiorna. Som synes tycks dom inte ha noterat att sommaren är slut. Tyvärr kommer dom att snabbt tappa denna glans när dom kommit in även om vi försöker ha svalt i uterummet. När solen står på blir det varmt i alla fall.
 
Nu är det mest packning som gäller. Ska bli intressant att komma fram till NY och upptäcka vad man glömt den här gången.....
Den alldeles underbare nevön har lovat hämta vid JFK; visst är han värd en medalj!

5 kommentarer:

 1. Men OJ!!!! vilken dålig timing!!!! kan inte Obama & Co vänta någon dag?!?!?
  Ska vi ropa till DC och be honom skjuta lite på mötet?!
  Åk i tid så ni slipper bli stressade ifall det blir några förseningar.
  Det blir lite tilltugg hemma hos oss på fredagkväll när ni anländer! Jag ska fixa detta medan ni blir upphämtade.
  Vad roligt det ska bli!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vi ska ta god tid på oss! Vi längtar båda och har resfeber. Tackar för välkomnandet, det känns varmt i hjärtat!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det blir nog enda gången han trasslar till det för mänskligheten tror jag men hans timing är ju katastrofal. Märker hos Saltistjejen att ni kommit fram ordentligt, ha en skön resa! :)

  SvaraRadera
 4. Fick adressen till din blogg genom Saltistjejen. Hon trodde att vi skulle ha den del gemensamt - åtminstone kärlieken till Kina, även om jag inte varken talar eller skriver Mandarin... (Läste kinesiska en termin vid universitetet i Linköping men har glömt ALLT!)

  Vet att du är framme i NY vid det här laget och hälsar på din systerdotter med familj. När min dotter bodde i Kina ett år var vi där tre gånger och hälsade på. Varje gång hade vi resväskan full med Rågrut och diverse andra grejer. Som du skrev: bra eftersom det blir lite mer plats för saker som man har shoppat på hemvägen...

  Hälsa lilla Saltistjejen och krama henne och lilla Ella från mig!

  SvaraRadera
 5. Emmama:
  Allt gick ju bra med resan till Kastrup och NY, värre med hemresan! Men vi hade det fantastiskt i NY och Saltis har ju verkligen hållit blogg-ångan uppe och förtäljt om en hel del.
  Och Obama fick ju fredspris; måtte det hålla hans ånga uppe.....

  Musikanta:
  Ja, Kina är ett roligt intresse, har varit där två gånger. Har läst litet mandarin privat men det är otroligt svårt!! Hoppas kunna resa igen nästa höst.
  Och väskan VAR full med inhandlade ting nu!

  Dock är det systersonen som är Saltis man och Ellas far! Men jag älskar alla tre lika mycket...

  SvaraRadera