fredag 6 november 2009

Squash-ostkaka

Några har undrat om ostkakan med squash som mina drömgäster får till dessert. Här får ni receptet:

5 hg rensad squash
1/2 - 1 dl socker
2 - 21/2 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
50 g sötmandel
2 bittermandlar

Skär den skalade squashen i bitar och koka den mjuk i vatten. Häll av vattnet noga och mosa den med gaffel eller i matberedare. Mal mandeln. Vispa samman ägg, socker, mjöl och mjölk. Tillsätt mandel och squash.

Häll i smord form, grädda i 200° i 40-45 minuter.
Servera ljummen med sylt och grädde (eller creme fraiche eller tjock youhurt)

Jag tycker mest om turkisk eller grekisk youghurt till men det är ju en smaksak!

När det är säsong här för squash brukar jag fixa ett antal formar och sätta i frysen . Rätten är jättefin upptinad och ljummad. Alternativt kan man koka och mosa squash i 500gramsportioner och frysa dom, det går också jättebra.

1 kommentar:

  1. Det låter som ett intressant recept. Kanske skall prova det någon gång. Alltid roligt med nya rätter.

    SvaraRadera