onsdag 13 juni 2012

Denna dagens vita

I en kommentar till Mariannes inlägg om Plastens Hus i Perstorp berättade jag om den vita telefonen i mitt barndomshem. Så här såg den ut. Tjusig, eller hur?

8 kommentarer:

 1. Hade den "spiralsladd? Min barndoms svarta telefon hade en rak sladd, som ofta knorvade sig, och metallpetmoj.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den hade spiralsladd - som knorvlade sig otroligt! Antagligen snodde man den ett varv varje gång utan att vara medveten om det. Sen fick man hålla i sladden och låta luren snurra upp sig emellanåt.

   Radera
 2. Riktiga pansargerjer televerket hade på den tiden. Modellen hette 560 och var vanligast i svart, emellanåt kunde man stöta på en benvit, som din, eller en grå. Problemet med den vita och i viss mån den grå var att det flesta jag såg var tämligen solkiga, syns mindre på svart....
  säger en ex televerkare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att du sett många lortiga telefoner! Vår vita hölls emellertid väldigt putsad; den var nog husets enda "statuspryl", åtminstone tyckte vi själva att den var en sån;)

   Radera
 3. Min barndoms svarta hade också en rak sladd, liksom Margarethas.

  Karin

  SvaraRadera
 4. Oj vilka detaljer ni minns. Jag minns en svart, och sedan blev det en kobra, vår var röd. Båda hade de sladd : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. För nåt år sen var det en seriefigur som hade kommit på nåt smart för att veta var telefonen var: han band fast den på en spik i väggen med ett snöre och fattade inte varför föräldrarna himlade med ögonen....

   Radera