lördag 14 september 2013

Är det något du vill ha...

...frågade min syster när hon nu sålt sommarstugan som funnits i familjen i drygt 60 år. Ja, sa jag. Tapeten i lilla rummet.
Den är fortfarande fräsch efter nästan alla de mer än 60 åren. Om jag minns rätt var det en vanlig papperstapet som målades med nån slags skyddslager efter uppsättningen. Bra kvalitet, i alla fall.

Först bodde föräldrarna en kort tid i det rummet, sedan jag så länge jag bodde hemma. En tid på 1970-talet bodde jag några år på veckorna i stugan eftersom jag då fick nära till jobbet men de senaste decennierna har min syster varit ensam ägare och jag bara kommit på visit.

Vårt hus finns sedan 35 år inte så långt från stugan och i en miljö som gör att vårt behov av sommarhus försvann. Det var annorlunda för min systers familj som njutit av miljöombytet och barnen har alltid älskat stället.

Nu är epoken slut och det känns sorgligt för oss alla men är förvisso också en lättnad för min syster som sedan några år är ensam om att sköta två hus och det har blivit tungt. Så nu är det som det är.

Och, som sagt, tapeten vill jag ha......

De presenteras....

...och går på promenad.

Sen blir det frieri....

...och bröllop!

Jag lovar att man sover gott här!
När jag nu fått veta att den nya ägaren ska göra badrum av detta rummet önskar jag tapeten en värdig hädanfärd.

6 kommentarer:

 1. Misstager jag mig inte så är lampan en nära släkting till vår brandgula.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Du kanske kan få med dig en bit tapet? Det brukar gå ganska lätt att lossa gamla tapeter. Funkar det inte att ta bort den torrt kan man först rista en lagom stor fyrkant, så att alla motiven kommer med och sedan blöta ordentligt och vänta en stund, då borde de gå att lossa den biten från väggen. Vilken söt tavla det skulle kunna bli. Eller fyra separata.

  SvaraRadera
 3. Den tapeten vill jag också ha! Härlig!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar tapet. Hoppas att du kan ta vara på den. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. En underbar tapet. Det allra bästa sättet är nog att ha den i ditt minne!Där ligger den så bevarad som minnet vill ha den.....

  SvaraRadera
 6. Du får ta många kort av den innan den försvinner om det inte går att lossa någon bit. Den är ju helt unik - har aldrig sett någon liknande. Kanske du ska höra med Nordiska muséet om de kan hjälpa dig?

  SvaraRadera