lördag 21 september 2013

Lördagstema: Ansvar

Ansvar, säger Pettaskarin, att vi ska avhandla.
Flera har redan skrivit kloka inlägg så jag ska bara ägna mig åt ett; ett som jag tycker är konstigt men som hävdas ideligen.
Nämligen när politiker "tar sitt ansvar och avgår".
Det tycker jag är att smita från ansvaret! Har man misslyckats med något eller ställt till med något eller gjort ett fel så ska man väl stanna och reda upp! Skaffa kompetent hjälp och få ordning på torpet! Annars är det skräp!
Känner man att man nått vägs ände och inte KAN eller orkar fortsätta så ska man ERKÄNNA att man INTE mäktar med att ta ansvar och ställa sin plats till förfogande.
9 kommentarer:

 1. De små liven är ju så ödmjuka och inser att de inte klarar av det - klarar inte heller av att erkänna att de gjort fel.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. på senaste tiden har jag varit imponerad av hur väl politiker lärt sig läxan hur man svarar på intervjuare, dvs inte alls.Jag har själv gått flera utbildningar i mediakontakter och lärt mig precis det - se till att få fram ditt eget budskap, skit i frågan!

   Radera
 2. Kan bara hålla med! Att dra sig ur är väl inte mycket till ansvarstagande...!

  SvaraRadera
 3. Jag minns en gång när jag var liten pojk och krossade en ruta hos en granne. Jag tog mitt ansvar och avgick därifrån, med raska steg. Jäklar vad stryk jag fick när mor och far fick veta att det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politiker får ju stryk hela tiden men det tycks inte hjälpa.

   Radera
 4. Att inte ta sitt ansvar verkar vara normen oftast numera. I alla fall här i USA. Kvaliteten på ansvarstagandet verkar tyvärr bli sämre och sämre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Företeelsen är nog universell, är jag rädd. Men republikanernas ansvar för USA:s ekonomi tycks helt obefintligt, vilket är förbluffande. Att ge Obama en näsknäpp verkar viktigare än hela landets framtid. Ovärdigt en sk demokrati.

   Radera