tisdag 7 juli 2009

Dagen Karl





Så gick dagen då Karl var här - allt för fort! Han demonstrerade röstresurser då mamma N måste ge sig iväg men sen övergick han till mera meningsfull språkövning: Babooo, brrrrr, hahaha (monsterskratt!), nenenene, babba, vovovov osv. Ålning medelst hasning på armbågarna funkar som framåtdrivning, man behöver inte böja knäna.
Mat är poppis, därpå intressant promenad i vagn bland blommor och blad och sniglar som drar in hornen när man petar på dom, skumt! Sen blir man trött och tar en lur under det kinesiska vindspelet som pinglar så rogivande.

Så småningom kom så mamma N tillbaka; då dög en gammal gudmor inte till nåt längre, henne slänger vi på sophögen. Tills nästa gång hon får duga som matautomat och sysselsättare medan ens mor skändligen överger en, buuuhu! Fast vi skickade henne ett gonattSMS som tröst, till gudmor alltså. Det är litet som roar gudmödrar har jag, klimpen K, märkt.

Ett annat projekt för dagen var att ta fram kompostkvarnen och förvandla ett jätteberg häckklipp till finmalt täckmaterial. Det tog sina timmar, kvarnen förslök sig bara två gånger med åtföljande isärtagning och rensning. Det brukar hända och nyckeln till skruvarna har jag bundit fast i handtaget på kvarnen; det blev så jobbigt att gå och leta fram rätt nyckel var gång det blev förstoppning. Men det blev tre och en halv stor rullebör full av fnas, och var klart lagom till Morden i Midsomer på TV, en morbid blandning av groteska fantasier och underfundig engelsk humor som jag tycker är så kul!

1 kommentar:

  1. Det gick ju finemang det där med Gudmorandet! :-)
    Kul att ni haft en så bra dag. Bra att du fick kompostkvarnen att göra sitt jobb också!
    Kramar från vaaaaarmt NYC

    SvaraRadera