söndag 23 augusti 2009

Är man väskälskare så är man!


Idag har jag inte träffat Ella, bara sett henne på njesens blogg (Syster i Söder). Pappa har i alla fall fått duscha! Måste i sammanhanget anses vara en framgång.
Jag hoppas få bjuda gänget på lunch eller middag på tisdag och låta dom skajpa med NY. Ska laga skånsk kalops, det lär dom inte få så ofta annars. Med tanke på tidsskillnaden kan bli en udda mattid men man är väl flexibel!

Flera i min bekantskapskrets har pratat vänligt om Vildrosor och Höns i sommar. Det är ett gårdskafé med B&B i Oderljunga. Idag åkte mannen och jag dit och åt en läcker laxmacka på fantastiskt gott rågbröd och goda kakor i den vackra trädgården. Präktiga hönor och en stilig tupp visade upp sig i hönsgården och rabatterna prunkade i det vackra vädret. En gosig hund fanns där också som faktiskt vinkade med tassen när vi gick. Ja, det betydde förstås "klappa mig meeer!" Beställer man i förväg kan man köpa med sig hem av det goda surdegsbrödet så det ska vi göra snart.

Häromdagen anlände min senast inköpta väska. Har alltid älskat fina väskor och har alldeles för många.... Nej, inte Prada och sånt, skulle inte falla mig in. Det ska helst vara UNIKA och handgjorda. Alla är förstås inte det. Michael Ulfsax gör härliga och praktiska väskor i älgskinn, vansinningt mjuka, fin design och gott hantverk. Outslitliga.
Vackra så man bara VILL HA är Gunilla Nordh Kennards väskor i alla möjliga egendomliga skinn och alla de upptänkliga kulörer. De är alla unika, Gunilla gör aldrig två likadana! Hennes yrke är lädergalanterist. Hon ställer ut sina alster på konstgallerier och säljer bl a på Filialen i Malmö. Jag har köpt några, bl a de på bilderna. Jag är ekonomisk såtillvida att jag hållit mig till neutrala färger men är väldigt sugen på någon annan färg senare. Den svarta är i mönsterpressat svinläder och den bruna är i kobraskinn. Den svarta är den nyaste och den kom på posten efter att ha fått remmen justerad till precis rätt längd. Inuti är den lika vacker med foder av rött siden med guldtryck.....

1 kommentar:

 1. Å snyggt! Gillar verkligen den svarta och kan tänka mig att rött foder är döläckert!!!
  Lustigt men jag tror att Harastorparna var på Vildrosor och Höns de med idag och fikade!!!! Men ni måse "gått om" varandra i tid där.
  jag hoppas verkligen vi kan skypa på tisdag!!!!!!!!
  Längtar så att få se Ella-Bella-Bus!
  Och du, TACK för at du skickat mig länken till dina bilder!!!!! Så ROLIGT!
  Varm kram!!!!

  SvaraRadera