tisdag 22 december 2009

Dan före dan före dopparedan

Det braskar verkligen just nu. Jag minns inte när vi hade kallare än minus 14 grader senast. Maken är irriterad på värmepumpen som inte orkar ge oss mer än ca 18° inomhus. Men nu hotar väderspåfolket med mera snö och mildare temperatur. Jag vill inte ha mer snö nu - det räcker för mitt behov, det vi har! Det är gudomligt vackert med snömössor på allt och har varit rimligt lätt att skotta. Däremot gör det inget om det blir litet mildare, tack. Maken har beställt större huvudsäkring så att elpatronerna ska kunna ge mer värme - när det blir fixat tar det nog 10 år tills det blir så här kallt igen i våra trakter.

Jag eldar bokvedsbrasa och tycker det är mysigt att sitta inne och kura. Men, visst, jag slipper ge mig ut kl 06 i morgon bitti och ta mig till jobbet.

  NY-familjen bör snart vara i luften nu och väntas anlända tll Köpenhamn fram på dagen i morgon. Oj, vad jag längtar till julafton då vi ses allihop över lutfisken!

Gudsonen och hans ömma moder var här i lördags med påse till oss och fick sin påse av oss. Den ömma modern hade läst i tidningen att det hon förärar oss är den tråkigaste julklappen av alla men hon bedyrar att hon använt omtanke! Jag är verkligen nyfiken men tänker hålla mig till julafton. Däremot har jag öppnat julklappen från maken - han sa att jag fick! Ja, det var väldigt svårt att inte se vad det var, särskilt som jag både önskat den och beställt den själv i affären. Det är en ny resväska, lättvikts-Samsonite, en röd. Han hämtade den häromdagen inpackad i en jättelik, urfin julklappssäck med röd rosett. Däremot har han ingen aning om vad han själv ska få, haha.
Gudsonen Karl är numera både företagsam och snabb. Han lyckades bl a programmera om en termometer till Farenheit, slita upp ett paket till nån annan, klappra med toalettlock, skrämma halvt slag på den ena katten och närapå sätta igång två plattor på spisen. Medan hans inte fullt lika snabba moder försökte räkna ut vad han skulle ta itu med härnäst. Alla försök att rikta hans uppmärksamhet på något för hans ålder lämpligare misslyckades totalt. Boken med grisen på bilden ägnade han några få sekunder åt men modern och jag hade rätt kul med den. Den ska vecklas ut åt alla håll och borde ha hållit igång honom i alla fall i 5 minuter, tyckte vi. Karl, pigg och glad,  ägnade sig åt vuxnare sysselsättningar...Men det är mycket man ska hinna lära sig, tycks han resonera, och det kan han ju ha rätt i.

2 kommentarer:

 1. Ja honom verkar det vara fart på, det är precis vad man behöver för att inte försoffas, någon som ser till så att man är alert hela tiden.

  Du får gärna recensera den där resväskan sedan, jag funderar på att köpa en till Klas, min man.

  Vad mysigt att få ha NYC-familjen hos er över jul!

  Nu önskar jag dig en RIKTIGT GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 2. Marianne: Tack detsamma! Ja, det känns härligt att dom har landat nere i södra Skåne nu; vi ses på julafton först.

  Resväskan är såå tjusig och fr a LÄTT. Ska ta en bild sen.

  SvaraRadera