onsdag 23 december 2009

Lille julafton - uppesittarkväll.

Det har redan gått åt en del brända mandlar så jag ska fixa litet flera medan jag lyssnar på P1 i kväll.
Jag har rostat och glaserat litet nötter också, det är i alla fall inte helt onyttigt godis.

Vi har haft kärt besök i kväll, "sagosonen" O och hans pappa P kom med julblomma och stannade på julfika. "Sagosonen" är 22 år och läser till veterinär i Köpenhamn och är lång som en humlestör och får luta sig ordentligt för att krama sin gamla sagotant - som är 172 cm. Jag har varit hans barnvakt och sagotant sen han var i lindebarnsålder och framåt tills han klarade sig utan. Vi har gjort mycket roligt tillsammans, gått på cirkus, opera och massor med konstutställningar. Till de första konstutställningarna hämtade jag honom på dagis. Louisiana i Danmark är ett favoritställe och vi där tillsammans senast i somras.
F ö är vår ena katt, Olga, av den ädla rasen Sösdala White, inköpt från O som äger hennes mamma, Matilda. Matilda verkar också kräsen, idag har hon rynkat på näsan åt älgstek!
Jag har varit iväg idag med ytterligare en julpåse som också innehåller 50-årspresent. Den stackars människan fyller år på julafton, nämligen. Jag fick själv med ett paket därifrån.  Man hade haft problem med kaminen som hade rykt in så det låg en tung röklukt i huset. Dofterna blev inte sämre av en jättelik hund, en katt och att en häst stod med huvudet in genom fönstret och möblerade om på diskbänken - i alla fall i mina katters näsor. D v s paketet tog ju med sig ett smakprov.Så katterna tog genast itu med paketet och jag var litet sen att avbryta inbrytningsförsöken så paketet med Farmors mixade kolor hann öppnas fast det inte är julafton ännu. Dom fick papperet sen fast då var det inte lika kul längre.

En present jag får varje år från en väninna är en fantastiskt vacker fotokalender från det tryckeri hon äger. Kalendern har varje år ett tema och 2010 är temat sagor. Den här bilden kan väl passa nu:
Härmed tänker jag återgå till mina mandlar!  Ha en skön kväll alla som hittar hit!

4 kommentarer:

 1. Hästhuvud i köket slår väl det mesta tror jag:-)
  Från Uddevalla sänder jag en hälsning om
  God Jul!

  SvaraRadera
 2. God Jul!
  Underbara bilder! Hästhuvudet! Och den sista är väldigt vacker!

  SvaraRadera
 3. Simone och Carina:
  God fortsättning på helgerna!
  Hoppas ni har det lika bra som vi!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, vilken rolig häst! Fick han några äpplen där i köket?

  Tack vare dig gjorde jag brända mandlar, det var ju hur gott som helst. Måste köpa fler mandlar och bränna!

  SvaraRadera