torsdag 25 november 2010

Hemma igen efter tre veckors äventyr i Kina - bildbevis på geten!

I går kväll kom vi åter till fosterjorden efter flyg med Finnair via Helsingfors till Köpenhamn. Maten ombord är jämmerlig men f ö var det bekvämt och allt gick perfekt med tider och byte.

Trist nog började vi båda två om med förkylning sista dygnet; kompisen C var värre däran än jag under hemresan. Men det ska nog reda sig ändå, jag tänker vara bra tills på lördag då maken och jag ska på skånskt julbord - årets enda.

Jag har läst en del av kommentarerna till Mariannes blogg där hon rapporterar vad jag mejlat och SMS:at. Roligt att så många kommenterat vår resa. Hoppas att mina kommande berättelser och bilder ska ge mera kött på benen.

Jag hinner inte med nån mera utförlig rapport idag men tänker lugna alla med bildbevis på geten på marknaden i Kunming. Vi fick återkopplingar med  oro både om för mycket kinesisk sprit och hallucinationer. Kan intyga att ingetdera var fallet. Vilket härmed bevisas:

Först såg vi den här välskötta hunden och en kartong. Men vad är det som sticker upp ur kartongen?


Så kikade vi ner i den och såg den gröna västen med sin kyckling och skorna!


Vi måste titta närmare och då tog kvinnan upp den lilla varelsen ur lådan. Den knatade raskt iväg längs gatan så hon fick springa fatt den och hämta in den igen.


Sen kopplade hon den för säkerhets skull.


Nästa dag gick vi tillbaka och fann damen med sin lilla svarta hund men geten var borta. Någon hade kanske köpt den med skor och allt?

Jag har nästan 600 bilder från resan. Det kommer att bli mycket att sortera och det kommer i etapper!

10 kommentarer:

 1. Oj!!! Men jag tycker lite synd om geten. Hoppas köparen klädde av den kläderna och att geten sedan fick hoppa runt i en grön hage istället...? ;-)
  Välkommen tillbaka hem vill jag också säga! Fast för vår del har det ju nästan inte känts som du varit så långt bort eftersom vi haft så galet bra kontakt med bild och allt!!! :-)
  Men nu hoppas jag ni blir krya snabbt!
  Kramar!!

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem Olgakatt!
  Om du hinner innan jul:), du har säkert så mycket att sortera och göra , så finns kommentarer även på min blogg som berör dig och din resa.
  Jag känner också helt spontant liksom Saltistjejen att det är litet synd om geten. Man får hoppas att den inte måste gå klädd som en människa varje dag.
  Väck med förkylningen i rappet!Äter man julbord behöver man känna dofterna och smaken ordentligt för njutandets skull.

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem, och till bloggosfären!
  Jag har aldrig önksat mig en get - men den här var så söt att jag nästan (men bara nästan) skulle kunna tänka mig att skaffa en - utan kläder!
  Jag tycker det är en grov förolämpnning mot djur att klä på ddem, om det inte är för att skydda dem för kylan, men det tycks vara högsta mode att klä sig som sin hund eller katt. Fast påklädda getter är det nog glest emellan.
  Margaretha
  som ser fram mot alla bilder och berättelser från resan

  SvaraRadera
 4. Tja, i Kina gör folk allt för att överleva - även att klä på små getter skor. Tydligen fick hon den såld i alla fall. Jag har sett betydligt värre fall av djurplågeri i Kina.

  Även här i väst finns det ju damer som klär sina hunder och katter som små barn - fast de sätter väl inte på dem skor i alla fall.

  Skönt att du är hemma igen så att vi kan få läsa lite nytt från bloggen!

  SvaraRadera
 5. Saltis:
  Vi tyckte mycket synd om de flesta djuren på marknaden, inklusive geten. Man sände en tacksamhetens tanke till det skydd djur har hos oss även om det brister ibland.

  Karin:
  Idag har jag tittat på din blogg och sett alla rara kommentarer om min resa. Tänk att så många följt mig, tack vare dig och Marianne! Jag tänker vara frisk till julbordet på lördag, så det så!

  Margaretha:
  Tack! Ja, den var så söt och verkade så sällskaplig. Hoppas att den som köpte den kastade bort kläderna och gav den en get-värdig tillvaro.

  Musikanta:
  Jodå, även i vår del av världen klär man på djur, t o m skor har jag sett. Djuraffärerna i NY som jag såg för ett tag sen var helt absurda.
  Djurmarknaden i Kunming var fö bedrövlig med smutsiga och uppenbart sjuka hundar och katter. Fågelmarknaden såg litet bättre ut men burarna är pyttesmå och man provocerar fåglarna att sjunga genom att hålla burarna intill varandra.
  Den här damens hund var ett undantag, den såg frisk och välskött ut.

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem! Ser fram emot flera reseberättelser!

  Jag hade missat det där med geten så det var nytt för mig! Lite kul men tycker samtidigt lite synd om den stackars geten :(

  SvaraRadera
 7. Anna F&T:
  Tackar! Jo, nu kommer det efterhand. Andra djur hade det värre en geten men visst var det synd om den också.

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du är hemma igen och har börjat berätta om din Kinaresa. Kina är ett så otroligt annorlunda slags land. En kompis i Sverige var i Kina för många år sedan och han kom också hem med 600 bilder. Ser fram emot flera bilder och "rapporter". :)

  SvaraRadera
 9. Härligt att ni är hemma och välbehållna igen! Hoppas nu att ni ska bli friska i rappet, det var ju en ganska ansträngande resa. Inget slöande på plajan där inte : )

  Så söt den lilla geten är! Synd bara att hon hade spökat ut den så. Den såg ut som om den skulle trivas inomhus, som en hund.

  Ska bli kul att se "alla" foton sedan!

  SvaraRadera
 10. Anne-Marie:
  Man kan dock fråga sig vem som är annorlunda, Kina eller vi andra. Dom är ju flest...

  Marianne:
  Nä, det var inget plajande över huvud taget! Enda slöandet var mina två tillfällen med fotmassage.
  Lovar att inte lägga ut 600 bilder, dock.

  SvaraRadera