tisdag 7 juni 2011

Bortkopplad dag

Större delen av tisdagen har vi varit bortkopplade p g a åskvädret. Det har inte varit precis över oss men det har mullrat mest hela eftermiddagen och då vågar vi inte ha nåt inkopplat i datorväg. Jag har följt radarkartorna via ajfånen och stora delar av landet har varit helsvarta av blixtmarkeringar. Nu glesnade det över Skåne så vi kopplade upp oss igen. I eposten hittade jag denna juvel från Metropolitan Museum i NY där jag har ett medlemskort.Åskväder påverkar mig något alldeles förskräckligt. Bortsett från att jag är rädd att det ska slå ner och orsaka eldsvåda så blir jag fruktansvärt trött och seg. Jag KAN inte hålla ögonen öppna om jag sätter mig ner. Vi har haft åsknedslag i huset flera gånger med förstörda apparater för ett antal år sedan, så rädslan är högst reell. Tack och lov blev det inte eldsvåda någon av gångerna men det fanns brännmärken på telefondosor, bl a. Den ena gången var alla glödlampor trasiga när vi kom hem från jobbet och TV och antennförstärkare sönder. Jag vill alltid veta precis var katterna är och var deras transportburar är när det åskar och är det på natten så stiger vi upp.

Men jag undrar hur snabb jag är i vändningarna om det verkligen behövs, så trött som jag är av vädret. Tyvärr ser det ut som om det kunde komma mer åska söder och österifrån av den senaste radarbilden att döma. Jag fortsätter att kolla!

3 kommentarer:

 1. Egentligen tycker jag om åskväder - att sitta på en balkong och se skådespelet - men jag har en väldig respekt för naturens krafter.
  Jag vet inte hur många telefonsvarare som gått åt skogen därför att jag inte varit hemma och kunnat dra ur - för så fort ett åskväder närmar sig springer jag runt och drar ur sladdar. I dag när det mesta är elektroniskt är det förfärligt mycket att dra ur!
  Men här har det bara mullrat på avstånd
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Vi hade också åska på intågande imorse men den försvann söderut, så här blev inget regn, men elströmmen bröts. Vi har en UPS som håller datorerna igång ca 15 minuter efter det att strömmen har gått, så vi kan stänga av dem själva. Även här har vi haft datorhaveri på grund av åskoväder. Alla tre datorer kraschade samtidigt men på litet olika sätt. Dyr historia. Efter det kom UPS-en in i huset och nya åskledare.
  Åskväder är vackert att titta på men respekt har jag för naturens krafter.

  SvaraRadera
 3. Vi har som väl är inte råkat ut för något haveri när det gäller elektriska prylar - än...
  MM är alltid snabb med att dra ur alla kontakter överallt även när vi åker bort. Man har varnat för åska här, men än så länge lyser himlen blå som den gjort de senaste dagarna.
  Jag blir mest påverkad av vädret när det är varmt dvs. över plus tjugo grader. Då lider jag...
  Ingrid

  SvaraRadera