söndag 26 juni 2011

Sommar på Hovdala med Malmö Konstmuseum

Midsommarafton på Hovdala brukar vara en folkfest och det var likadant i år. Vädret var nådigt, stången högre än någonsin, musiken traditionell och folkhavet tätt. Hovdalatårtan på Fröknarnas café hade en strykande åtgång och utställningen på loftet utmanade.
Malmö Konstmuseum, som har sin hemmahamn på Malmöhus Slott i Malmö, lider svårt av utrymmesbrist. Magasinen är fulla av verk som aldrig visas. Nu har ett samarbete inletts mellan Hovdala och Konstmuseet och på loftet visas i sommar ett urval av nordisk samtidskonst ur den samling som lär vara en av de största av just sådan.

 Den halva PV:n av Kimmo Schroderus väcker hos vår generation - 40-talisternas - många associationer. Vår första bil var en sådan, en 444, 1956 års modell,  men vi tänkte inte bara på den utan också på Kyrkö Mosse i Ryd med den fantastiska bilkyrkogården.
Medan jag skriver detta går maken förbi och kikar över min axel och efter ett par minuter hamnar detta på mitt tangentbord!

Han har sparat den gamla instruktionsboken till bilen som skrotades 1967 efter ett andra växellådshaveri! Tala om nostalgi!

Men åter till utställningen.

Dan Wolgers jordglob är verkligen mångtydig...

..och Lena Mattssons videoverk Breakfast for everybody befriande!

2 kommentarer:

 1. Jordgloben talar för sig själv:)
  Tack för rundan!

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  Och tack för mailet med fina bilden! Tycker det låter som ett jättebra utflyktsmål i sommar när vi kommer! Ella älskar ju att just klättra så det kommer bli super!
  KRAM!

  SvaraRadera