lördag 9 juli 2011

Ett mirakel

På gården där min häst går på sommarbete dök det upp en ny katt. Det gör ju så på landet. Hon var väldigt kelig och uppenbarligen van vid att vara med människor. Man förhörde sig runt om men ingen ville kännas vid den lilla gula honan. Så gick det som det brukar, hon blev dräktig. Hon började föda på förmiddagen den 30 juni men något stod inte rätt till. Katten blev allt oroligare och skrek och bad om hjälp och följde en i hälarna alldeles över sig given. Så hon fick åka till djursjukhuset och där konstaterades att skulle hon överleva fick det bli kejsarsnitt. Ungarna hade man inget hopp om vid det laget.
Vid operationen visade det sig att livmodern spruckit och en unge låg halvvägs ut i fri bukhåla - men levde! Det fanns 6 ungar, alla levde och såg stora och fina ut. Katten fick livmoder och äggstockar bortopererade, alltså en vanlig steriliseringsoperation för en katthona. Naturligtvis var hon tagen ett par dagar efteråt men orkade ändå sköta om sina barn som nu växer så det knakar och börjar öppna ögonen ordentligt. Det är 4 honor och 2 hanar. Alla så klart helt bedårande. Se själva!
Nu har man 9 katter på gården istället för de två man önskade ha. Någon som känner för att adoptera ett litet ljuvligt mirakel om ca 3 månader?? Mamman ska så klart stanna men knappast alla de 6 små.

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt!
  Den sortens berättelser gillar jag.
  Margaretha
  som också gläds åt att
  den stackars modern
  inte behöver föda fler
  ungar

  SvaraRadera
 2. Underbart! Hoppas nu att alla småttingar hittar bra nya hem så småningom. Stackars kattmamman, så ont hon måste ha haft innan hon fick hjälp.
  skönt när allt ordnar sig på bästa sätt.

  SvaraRadera
 3. En så härlig berättelse. Och vilken värk mamma katt måste ha haft.

  SvaraRadera
 4. Åååååå jag tycker det ska bli så fint att få se dem på riktigt! Vi visade Ella bilden du skickade på email också och hon blev jätteglad över att vi ska få träffa dem! :-)
  Synd att vi inte har plats för ytterligare en kisse här. Annars hade det varit frestande att ta med en hem....!
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Tur att det finns människor som verkligen bryr sig om och förstår sig på djur - så underbart att alla ungar överlevde. Skönt också att kattan blev steriliserad så att hon slipper sådana äventyr i framtiden.

  Men vem kan det ha varit som kastat ut henne? För någon vildkatt verkar hon inte ha varit.

  SvaraRadera
 6. stor kram från Eva i Tyresö Du är ett underverk som kunde rädda dem....
  Jag är i sommarhuset i Haverdal med vissa kommunkationssvårigheter.

  SvaraRadera
 7. Margaretha, Karin och Carina:
  Det kändes så befriande att det gick att lösa problemet. Katten var utom sig av smärta och nu mår hon bra!

  Saltis:
  Källingarna kommer att vara som allra sötast när ni kommer hit! De har just börjat vackla runt.

  Ingrid:
  Hon skulle ju blivit steriliserad i vilket fall som helst så det var jättebra att skedde nu.
  Man undrar verkligen var hon kom ifrån - om det är en övergiven sommarkatt. Och hur människor kan vara funtade i relation till djur!!
  Nu lär hon stanna där hon är. Gårdsfolket tar ansvar för djur.

  Eva:
  Det var inte jag som räddade dem, det gjorde veterinären!

  SvaraRadera