fredag 8 juli 2011

Stjärna i protokollet...

...får polisen för sin snabba och trevliga hantering av mitt passärende!
Jag insåg för ett tag sedan att jag hade ett pass-problem i höst. Jag kommer att befinna mig utomlands med mitt pass samtidigt som detsamma måste befinna sig på ett annat lands konsulat med en visumansökan (ja, jag ska åka till Kina igen!).
Så jag knallade in till polisen och förklarade mitt problem. Den vänliga polisdamen rev av ett linjerat papper från ett block och sa "Skriv här vad ditt problem är så fixar jag ett extrapass åt dig! Stå på markeringen i golvet, titta i kameran, sätt pekfingrarna på de röda lamporna, skriv ditt namn här. 400 kr, tack. Du får ett sms när passet är klart att hämta, det tar 5 arbetsdagar."

Två(!) dagar senare kommer sms:et och jag hämtar ut passet från en annan lika vänlig polis som önskar mig lycka till med mina resor och tackar för mitt beröm med ett stort leende.

Nu gäller det bara att hålla tungan rätt i mun och välja rätt pass till respektive resa eftersom de har olika nummer....

7 kommentarer:

 1. Wow, ibland löper det på bättre än väntat!
  Roligt att du skall till Kina igen. Hoppas du inte blir lika förkyld den här gången och att du kan visa bilder som bara den från resan, när den nu blir av:)

  SvaraRadera
 2. Ibland funkar allt som det ska - och man får dessutom ett vänligt bemötande. Inte illa!
  Precis som Karin ser jag fram emot reseskildringar från alla resorna (alla två, eller blir det ännu fler?).
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt när saker och ting går bättre än väntat! man blir lika glatt överraskad varje gång det händer. Och att få trevligt bemötande dessutom är verkligen något man blir glad för!

  SvaraRadera
 4. Men så perfekt! Jag har alltid fått bra bemötande själv när det gäller pass, speciellt förr-i-tiden när jag reste runt mycket i jobbet och vissa länders visum/stämplar m.m. inte passade andra osv. Så skönt att sånt fungerar, och tydligen än idag förstår jag av ditt inlägg!

  SvaraRadera
 5. Oj, det visste jag inte att man kan ha två pass. Men det var ju perfekt att det löste sig så enkelt. Jag uppskattade verkligen hur snabbt och effektivt den svenska polisen tog hand om mitt passärende när jag var i Stockholm. Det går snabbt i Sverige jämfört med USA! Men vad trevligt med en ny Kinaresa. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Karin:
  Visst blir man glad när allt löser sig med ett leende! Nej, jag hoppas hålla mig frisk den här gången, ta i trä.

  Margaretha:
  Jo, det kan bli fler reseberättelser vad det lider!

  Saltis:
  Man önskar det alltid vore lika lätt!

  Carina:
  Man är tacksam för insikten från myndighetens sida i dessa fall. Maken hade länge också två pass av samma skäl som du. Min anledning var ju inte densamma men det gick ändå. Min lilla skriftliga förklaring scannades in.

  Anne-Marie: Jo, jag visste ju att man kunde få ha två pass av anledningen som Carina påpekar ovan, dvs att vissa länder vägrar inresa om man har en "olämplig" stämpel i passet.
  Jag ser fram mot en ny Kinaresan så småningom.
  Tack det samma, här är en skön lördag med sol och varmt. Regn är utlovat men än syns inga moln att tala om.

  SvaraRadera
 7. Bra att få reda på det om det skulle hända samma sak någon gång. Jag har också bara trevliga minnen av poliser, t.o.m. av dem som tog mig för fortkörning för några år sen. De drog bort en kilometer så att jag slapp att betala högre bötesbelopp...

  SvaraRadera