lördag 12 januari 2013

Galleri Fredag: Ovanor

Penny vill veta vad vi har för ovanor eller kanske vad vi tycker om ovanor...

Den av mina många ovanor jag själv irriterar mig mest på är ovanan att stapla högar. Jag staplar tidningar, böcker och papper i högar för att ta itu med dem "sedan". "Sedan" inträffar alltför sällan.
På ett sätt kanske bra, för då är det mycket som redan blivit inaktuellt och kan kastas. Men mest illa för jag hittar ju inte det jag letar efter och när så "sedan" kommer så fastnar jag läsande en massa jätteintressanta saker.

Maken erbjuder sig ibland att ta fram en svart sopsäck och rensa men då blir jag ilsk...


Visst finns det ovanor hos andra jag kan reta mig på men den tendensen har dels blivit mindre med åren, dels försöker jag motarbeta den så gott jag kan. Det kostar bara onödig energi. Man kan ändå aldrig ändra på andra, bara sig själv.

Ska jag ändå nämna en ovana jag faktiskt retar mig på så är det  missbruket av mobiltelefoner. Det lär jag inte vara ensam om heller. Bland det värsta hittills var damen som på Metropolitan satt och sms:ade genom hela föreställningen och därmed bländade mig med telefonens ljus. Jag satte demonstrativt upp mitt program för att avskärma så gott det gick. Efter paus bytte nevön plats med mig och satt då närmast damen. Då vågade hon inte lika mycket. Hon trodde kanske att en man skulle vara farligare än en gammal tant....
Vi gissade att hon inte själv betalt drygt 1500 pix för biljetten eftersom föreställningen inte intresserade henne det minsta.

2 kommentarer:

  1. Det där med högar känner jag igen...=)
    Men fy så ohyfsat att sitta med sin mobiltelefon hela föreställningen!

    SvaraRadera
  2. Det där är ju fölrbjudet. Fattar inte att hon fick hålla på. På min dotters enkla skolföreställningar är det strängt förbjudet. fattar inte att ngn iddes sitta och hålla på The Met. vilken sanslös typ, och att hon fick HÅLLAS.

    SvaraRadera