onsdag 14 juli 2010

Nu är det klippt!

Jag avslutade min klippningsdel av bokhäcken häromdagen och tidigt i morse anlände mina två "toppmän" för att göra det sista. Förutom att klippa toppen på häcken skulle dom korta in bredden mot gatan. Det var hyfsat svalt så pass tidigt men det hann bli ganska hett innan dom var klara. Men fint blev det och städade efter sig gjorde dom. Det var en ren fröjd att se dom jobba, rara och trevliga är dom också.


Sista biten innan allt är klart!

Idag avslutar jag ett uppdrag jag haft i 10 dagar. Jag har passat postlådor, hästar, katter och en kanin medan en familj varit på semesterresa. Allt har gått bra och alla djur har blivit glada när jag kommit två gånger varje dag. Kaninen har uppskattat färska maskrosblad väldigt och gärna kelat en stund också. Hästarna har blivit glada för att få komma ut på gräshage och en aning besvikna när de hämtats in igen till den magra "nattparken", dock tar dom det med jämnmod. Den ena katten har varit överväldigande lycklig när jag kommit, den andra lite mera fjär men till sist inte kunnat motstå litet kel. Den lyckliga katten blir säkert ännu lyckligare nu när familjen kommit hem!


Aj, du har vassa klor, min vän!


Tack, det där är bättre. Kom så får du käk!

7 kommentarer:

 1. Oj, vilket arbete med häckklippning i sommarhettan. Hur länge tar det till nästan trimning? Snyggt blir det!

  SvaraRadera
 2. Äe det bokhäck?
  Skönt nu kan du känna dig ledig.
  Idag har vi badat i östersjön ätit lax och pratat med barnbarnen i telefon.
  Mycket njutbart alltihop.

  SvaraRadera
 3. Äntligen godkändes jag!!!!!
  Ser du?

  SvaraRadera
 4. Eva:
  Välkommen! Nu funkade det ju, grattis!
  Ja, det är en bokhäck som vi planterade 1979, fagus silvatica, alltså vanlig bok, inte avenbok.
  I morgon kanske jag tar mitt första havsbad för året, vi hoppas på lämpligt väder när vi åker till en vän vid kusten.

  SvaraRadera
 5. Här hemma är det strikt arbetsfördelning. Jag stryker MM:s skjortor och han klipper gräsmattan var fjortonde dag under grässäsongen.

  Nu, när han slipper att klippa gräset eftersom det bara växer under jorden numera, har han dock självpåtagit sig vattnandet av blommor och basilika varje kväll.

  Vi har också en häck, men den klipper vi aldrig eftersom den bara är mellan grannen och oss. Du är beundransvärd som utför så mycket tungt trädgårdsarbete - för det är tungt att hålla uppe en häcksax i timmavis...

  SvaraRadera
 6. Musikanta:
  Maken är inte så rysligt intresserad av trädgårdsarbete och får lockas till gräsklippning och annat men hjälper mig alltid med uppstädningen efter häckklippningen. Det är också hans uppgift att se till att alla mina 10 vattenkannor är fyllda varje dag!
  Jo, det är rena styrketräningen att klippa med armarna uppåt och jag måste ha en sax med begränsad vikt. Den jag har nu väger precis 3 kilo och det klarar jag än så länge.

  SvaraRadera