fredag 25 februari 2011

Fredagstema: När kvällen faller

Annika har satt ämnet denna fredag igen.
Jag tänker berätta om hur just denna kvällen föll! I morgon kommer  Marianne och kanske även jag att berätta om hur själva dagen var och med risk att hennes tävling blir saboterad kan jag berätta att kvällen började mörkna när vi återvänt till svensk jord efter en hel dag utomlands. Vi färdades per Saab på tvären över nordliga delar av Skåne till min hemby. Innan jag vinkade av henne vid tåget till Älmhult hann vi med en blixtvisit hos våra katter och min gubbe. Att Marianne är en kattmänniska visade Sonja som inte var sitt vanliga blyga jag utan direkt hälsade artigt. Olga delade som vanligt generöst med sig av sin vita päls. Mariannes godingar lär ha mycket att läsa i kvällstidningen idag efter att matte kommit hem.

Marianne har haft längre resa än jag idag och anledning att vara tröttare men skulle ändå hem och laga middag - som väl snarare blev supé, skulle jag tro.
Ändå kände maken och jag inte för att vänta längre på mat så det blev hämtpizza till Rapport och kaffe till På Spåret. Jag kunde Panama City på 10 poäng och Teddy Roosevelt men det var nästan det enda idag. Jo, några stjärnbilder också. Olga tyckte det var perfekt med en stilla fredagskväll på mattes mage i soffan.


Till slut har jag dock rest mig - till Olgas besvikelse - och förflyttat mig till datorn och avslutar härmed fredagstemat för denna månaden. TACK Annika och välkommen i mars, Ewa!

8 kommentarer:

 1. Å sötingkissen!!! .-)
  Men DU nu har du ju berättat lite om På Spåret som vi ännu itne sett...!!! Ojoj. Får se om vi kan klura ut vilka av frågorna som DU redan gett svaren till?!? Det blir ju nästan lite som jepoardy istället hahahhaaaa!
  Här har E ju ÄNTLIGEN verkat tillfriskna. Igår var det ju bra och dagen på dagis verkar ha gått bra den med för de har inte ringt därifrån.
  Sk bli spännande att få se o höra lite mer om din och Mariannes äventyr tillsammans! HÄLSA och KRAMA henne imorgon när ni ses igen!!!! :-)
  Kram till dig och katterna!

  SvaraRadera
 2. Eftersom vår skymningsmiddag blev rätt så sen så såg vi bara halva på spåret, det kul att testa sina kunskaper. Jag kunde två stjärnbilder, sen var det stopp. :)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Undrar hur man kör en Saab på tvären:)?
  Så gott det skulle vara att vara katt hos dig när kvällen faller....himlaskönt ser det ut...
  Gosedjur.Vilken tur att det finns bloggvänner med söta pälsdamer, så vi kan förlusta oss på håll.
  En skön helg önskas!

  SvaraRadera
 4. Jag kunde också Panama. Fast jag hade ingen aning att det hette Panama city...så några poäng hade jag nog inte fått av Luuk och Lindström. Vi tog det också väldigt lugnt igår och Max var överlycklig att han fick ha oss hemma en hel lång och lugn kväll i soffan. Han och Loff hälsar! kram

  SvaraRadera
 5. Jag har inte heller sett På Spåret än, hehe. HANN inte igår.
  KUL att du träffat Marianne igen.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Saltis:
  Uj uj, inte visste jag att jag inte fick avslöja något om På spåret. Ska aldrig göra så mer..
  Som du klurat ut åkte Marianne hem med tåget härifrån, det tar bara 45 minuter.
  Kram!

  Ewa:
  Man kan se På spåret på SVT Play om man vill.

  Karin:
  Pallra dig hit så ska du få åka på tvären, haha! Olga är inte BARA gosedjur - idag uppdagades det att hon bitit av sladden till telefonskvallran så att vi inte kunde se vem som ringt. Gamla skrabban, hon borde veta bättre. Det vore inte så bra om hon tuggade genom en 220 V-sladd. Nu var det en svagströmskabel.

  Njese:
  Det är nyttigt att ta det lugnt ibland. Antar att Max kräkeri lugnat sig.

  Annika:
  Tack det samma! Ja, det är kul att vi klickat, Marianne och jag. Vi har vidare planer!

  SvaraRadera
 7. Instämmer med Karin - hur kör man en Saab på tvären? ;) Men att jag så ofta glömmer bort att jag kan titta på På Spåret som är ett mycket bra program. Visst är det intressant att djur känner på sig med en gång om en ny person är en djurvän eller inte. Det mystiska med mig och katter är att de alltid vill komma till mig trots att jag inte kan vara så "intim" med dem pga min allergi. Men de vet väl att jag gillar djur. :)

  SvaraRadera
 8. Låter som om ni fick en riktigt trevlig dag (har även "tjuvläst" inlägget efter detta)! En hämtpizza är ju helt ok vid sådana lägen, så att man också hinner njuta kvällen. ;-)

  SvaraRadera