fredag 4 februari 2011

Skrattar bäst som skrattar sist

Sitter och tittar på På spåret. Man efterlyste ett gammalt ord för barnmorska. En av de tävlande letade i sitt minne och kom fram till nåt som liknade "sköka" och blev utskrattad. Men han for så klart efter ackuschörska! Men jordemor duger ju också.

4 kommentarer:

 1. Jag har också titta på På spåret och är glad över att jag inte är med. Har inte kunnat EN enda musikfråga hittills utom Ann-Louise Hansson. Alla de här namnen på popgrupperna är helt okända storheter för mig. Men det är ju de som tävlar bra på!

  Men jag tycker det är konstigt att Ebba v. S inte visste namnet på ärkebiskopen, när det var hon som guidade hela kronprinsessbröllopet på TV.

  Ännu konstigare är ju att Fredrik L. inte kände till ordet Akuschörska. Det gjorde inte jag heller men jag antog att det kom från franskan och mycket riktigt - accoucher betyder förlösa på franska. Frågar man efter ords betydelse i programmet borde man kolla upp ALLA svenska synomymer åtminstone...

  SvaraRadera
 2. Nä, jag brukar inte heller kunna några musikfrågor. Men i kväll kunde jag EN: The star spangled banner.
  Kristianstad tog jag på 10 poäng - The spirit of food.
  Den stan har megalomani.

  SvaraRadera
 3. Det var en klurig fråga. Glömmer ofta bort att jag faktiskt kan se på spåret via datorn och SvT Play. Det här programmet hör absolut till mina favoriter. Många svåra frågor tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jo, det är klass på frågorna i det här programmet. Men vissa tävlande är superduktiga. Jag är hyfsat bra på allmänbildning men värdelös på populärmusik och sport ska vi bara inte tala om.

  SvaraRadera