fredag 21 oktober 2011

Narkosläkaren frikänd

Dom har fallit i det förfärliga utdragna målet mot narkosläkaren - inte barnläkaren - som hämtades av polis mitt under arbetet på sjukhuset ett halvår efter det ifrågasatta dödsfallet.
Hennes liv är ödelagt, föräldrarna till det döda barnet har inte fått svar på sina frågor och processen har pågått i tre år.
Nu ska åklagaren "analysera" domen och ta ställning till om han ska överklaga. Mänskligt att döma kan man inte komma längre än alla dessa experter i utredningen redan gjort. Jag har följt alla skriverier i Läkartidningen och Dagens Medicin förutom dagspress, radio och TV.

Jag har arbetat som narkosläkare i 35 år och bl a deltagit en hel del i palliativ vård, dvs vård i livets slutskede, så jag vet en del om uppgifterna den nu frikända kollegan stått inför. Jag önskar att hon nu får gå vidare och att hon får all hjälp som kan uppbringas att komma tillbaka till ett meningsfullt arbete.
Måtte åklagaren besinna sig.

5 kommentarer:

 1. Det var en lättnad att höra att hon blev frikänd - och jag hoppas som du att åklagaren ska inse att det var det enda rätta.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Ja Jag blev lättad att hon blev frikänd. Hennes liv är redan illa påverkat att hon måste få tid att komma igen. Åklagaren får kamma te sig som vi säger i Göteborg. Det räcker nu.

  SvaraRadera
 3. Även jag pustade ut! Hoppas allt går vägen i fortsättningen också!

  SvaraRadera
 4. Håller med er alla. en lättnad att hon fick gå fri. Måtte hon orka komma tillbaka nu.

  SvaraRadera
 5. Men hu vad jag lidit med henne.
  Vilken behandling - att hämtas av polis NÄE

  Hon har ju väntat i flera år på domen också.

  Kan det gottgöras på något sätt. Arma kvinnan!
  Hälsn. Eva i Tyresö

  SvaraRadera