fredag 27 januari 2012

Fredagstema: Inredningsdrömmar

Eftersom jag är ca 3 ggr så gammal som Erica, som gett oss veckans temarubrik så har jag redan hunnit få mitt drömhus. Det bor jag i sedan över 30 år. Vad jag däremot skulle behöva är en rejäl slant att renovera för! Och DÅ, mina vänner skulle ni få se på annat än det jag har i dag.

Vi har nyligen beställt uppfräschning av köket som kommer om några veckor så det hoppar jag över här.

Jo, vi har ett vitt kök - vansinnigt omodernt när vi byggde det - och det blir vitt även efter renoveringen. Men det på bilden är INTE vårt. Hittade bilden på nätet och jag tror att det är ett IKEA-kök för jag känner igen stolen GILBERT.
 Det skulle bli nya badrum plus ett badrum på ovanvåningen där det inte finns något idag. Alla rum skulle bli omtapetserade och några golv omlagda.
Soffgruppen skulle bytas mot nytt, Malmsten eller Bruno Mathson. Alla gamla IKEA-bokhyllor åker ut och nya enkla i björk kommer in.
Varför inte en sån här soffa

Carl Malmstens soffa SAMSAS
kompletterad med ett par sådana här

Bruno Mathsons fåtölj JETSON

Jag vill inte all det ska se ut som i möbelaffärer där allt är matchat - det får gärna vara blandade stilar.

Förresten vill jag verkligen inte byta allt. Både köksmöbler och sängar har vi fått tillverkat av lokala snickare efter vår egen smak - synnerligen enkelt i alm. Dem vill jag inte göra av med för allt smör i Småland!

Så det blir nog bara soffa, fåtöljer och bokhyllor jag byter när allt kommer omkring. Kanske jag tar en tur till Illums Bolighus i Köpenhamn och tittar på lamparmaturer också.

Fö har jag både en Jetson och en Pernilla redan....

Pernillan köpte jag för 40 år sedan för mina första vikarielöner. Inklusive fotapallen. Och jag sitter i den varje dag. En del av den stora slanten skulle gå till renovering av den också - vissa små djur med vassa naglar gillar att riva på sadelgjorden.

Bruno Mathsons PERNILLA 2
Visst skulle det vara spännande att stå inför nyanskaffning av allting men det är svårt att tänka sig när man har hunnit så här långt i livet. Spännande blir det i alla fall att se vad alla ni andra har tänkt er!

Det här var Ericas sista temarubrik och vi tackar så mycket för den här omgången. Vem blir nästa inspiratör, tro?

13 kommentarer:

 1. Nej, vad skulle du göra med allt smör i Småland - sängarna är säkert bekvämare.
  M

  SvaraRadera
 2. Ingen aning vem som tar över, Olgakatt.
  Vill du?
  Isf är det ditt. Hojta till så lägger jag ut det!! OM du vill alltså.
  Jag skulle gärna, gärna vilja ha Jetson, och Pernilla och en jättepadda...
  Ett vitt kök har jag och ett vitt kök ska det bli nu när vi ska göra om.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men mars!Så har jag tid att fundera...

   Radera
 3. Härligt inlägg!! Jag har fullt sjå läsa era fina bloggar i fredagstemat! Jätteskoj verkligen!!!


  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Å jag tycker att just Pernaillan är otroligt skön att sitta i. Har för mig att jag såg en dokumentär om Mathson där de berättade att han fick idén till själva "svängen i ryggen" på stolen då han suttit i en snödriva och sett hur snön formade sig efter kroppen.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog också läst det där om snödrivan nånstans.Och nog sitter man bra i den, alltid. Flera mödrar har älskat att sitta i den medan de ammat!

   Radera
 5. Äntligen verkar det att funka med kommentarerna. Skulle också gärna velat ha en Pernilla, som jag tycker är både vacker och sittriktig. Inga låga fåtöljer för min del längre. Men jag längtar fortfarande efter en svenskttennsoffa i engelsk kretong, så det skulle kanske bli två sådana om jag hade 72000 kr att göra av med. Och vacker konst skulle också vara roligt att kunna köpa!
  Ingrid som inte hunnit läsa allt sedan hon kom hem igår från Mälarhöjden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min gamla Pernilla är ganska låg men inte den djupa och ännu lägre som säljs idag. Men kan man gå på kinesisk toa tar man sig lätt ur Pernillan.

   Radera
 6. Härligt med möbler som är värda att renovera! Jag köpte ett visningsexemplar av en Laminostol för mina första löner 1978. Den slets inte av några vässande klor, men av små barn som älskade att kamma och frisera den. Nästan helt skallig blev den. Jag gick till grannen tapetseraren med två grå lammskinn och stolen isärplockad. Nu är den finare än nånsin. Min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pernillan ska nog bli renoverad vad det lider. Funderar på att då ge henne läderflätning istället för sadelgjord; det lockar inte till klovässning på samma sätt.
   Lamino är också en storfavorit och ett alternativ till Jetson som inte har nån fotapall.

   Radera
 7. Jag skulle heller inte vilja ha ett totalmatchat hem - jag trivs att leva bland en mix av stilar, med gammalt (för mig eller historiskt) och kanske något lite nyare. Men kul att ni nu ändå får piffat upp lite där hemma med nytt kök, ibland blir ju trots allt slitet. Och i Illum; där kan du garanterat hitta många fina "tillpiffningar"! :-)

  SvaraRadera